Drum nou între Caracal și Dăbuleni

809

Autoritățile doljene au inaugurat, astăzi, 28 de kilometri noi de drum, cuprinși între limita județului Olt – Zvorsca – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos și Dăbuleni (DN 54A).

Modernizarea a durat 2 ani și 4 luni și a costat 50 de milioane de lei, fonduri guvernamentale. Lucrările au fost executate în baza unui contract încheiat între Consiliul Județean Dolj și asocierea SC Domarcons (lider)-SC Alpha Construct Sistem SA-SC Mineralport SRL.

Drumul județean este din ce în ce mai tranzitat, mai ales de legumicultorii din zonă, în special din Dăbuleni, care duc mare parte din produse în Caracal. Motiv pentru care i se mai spune și ”Drumul lubeniței”. Infrastructura rutieră avea un grad avansat de degradare.

Modernizarea DJ 542 a inclus și 12 stații de autobuz, 18 podețe și 8 poduri reabilitate, trasarea a 12 treceri de pietoni cu sistem modern de alimentare cu celule fotovoltaice. Partea carosabilă are o lățime de 6 m, platforma de drum are 8 metri, iar acostamentul 2x 1 m.

 

Pod reabilitat DJ542
DJ 542 a fost inaugurat de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile și primarii celor trei localități pe care le tranzitează: Amărăștii de Sus, Amărăștii de Jos și Dăbuleni.