RAADPFL Craiova montează tehnică de urmărire pe tractoare și autoutilitare

1038
Sursa foto: Gds.ro
Reclame

Se anunță lacrimi și suspine la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Regia taie în carne vie. Cumpără GPS-uri și sonde litrometrice pentru utilajele si autovehiculele din flota pe care o deține. Mai exact, pentru 28 de utilaje si autovehicule între care tractoare, furgonete și excavatoare. Nu vrea doar echipamentul, ci și serviciile aferente de monitorizare și de control de ultimă generație, sub formă de abonament lunar.

Scopul Regiei, conform caietului de sarcini care stă la baza anunțului de cumpărare directă publicat în sistemul electronic de achiziții publice, este ”îmbunătățirea operațiunilor zilnice desfășurate în cadrul unității noastre”.

Pe românește, să nu se mai fure carburantul ori angajații să nu mai plece la shopping cu mașinile ori să taie frunze la câini. Între atâtea milioane de euro care se scurg pe panseluțe și pietricele, era cazul ca Regia să pună frână pierderilor și să-și monitorizeze bunurile.

Conducerea vrea ca echipamentul GPS să fie instalat pe fiecare vehicul în parte, astfel încât să permită vizualizarea istoricului rutelor parcurse, istoricul alertelor, numeroase rapoarte și informatii despre vehicule, toate în timp real: ultima poziție cunoscută a vehiculelor, locațiile prin care a trecut o anumită mașină într-un anumit interval de timp, viteza într-un interval de timp ales, locațiile în care a staționat o anumită mașină.

Sursa foto: asaelacraiova.ro

În baza datelor stocate va fi realizată și foaia de parcurs cu informații legate de tronsoanele de drum (data și ora de plecare, data și ora de sosire, distanța) parcurse de o anumită mașina, într-o anumită perioadă. Dar și foaia de activitate zilnică: timpul de funcționare, distanța parcursă, combustibilul consumat pentru mașina selectată.

GPS-ul va ști și care au fost abaterile de la rutele prestabilite, dar și de la orarul de lucru: opririle în afara rutei cu afișarea timpului de staționare și a distanței pentru fiecare autovehicul, precum și deplasările autovehicolelor în afara orelor de lucru.

Deșteptul echipament va indica și va realiza și un ”Raport Hot Spots”. Adică punctele de interes în care o mașină a staționat frecvent mai mult de 5 minute. Pe de ală parte, un senzor va arăta locațiile în care mașinile au avut deschisă ușa și cât timp.

Ca să fie treaba, treabă, un alt senzor va arăta dacă șoferul a depășit limita de viteză, dacă a accelerat sau frânat brusc și dacă a depășit viteza în curbe.

Ei, bine, la rândul lor, sondele litrometrice vor ști nivelul de combustibil din rezervor la mililitru și toate evenimentele de tipul alimentare/pierdere și cantitatea de combustibil adaugat/scos din rezervor, estimată în funcție de capacitatea rezervorului. Aceste rapoarte vor ”permite identificarea scăderilor bruște ale nivelului de combustibil, oferind posibilitatea combaterii lor”, se mai arată în caietul de sarcini.

Cât depre prețul echipamentelor, conform documentelor din SEAP, acesta va fi defalcat astfel: prețul pentru GPS cu Sonda Litrometrică, exprimat în lei, fără TVA, sub forma de abonament lunar, pentru o perioadă de 24 luni, în valoare de X lei/buc + TVA/lună, și va cuprinde: 1. instalare echipament GPS și Sonda pe mașini; 2. abonament lunar GPS; 3. abonament cartelă emițătoare de date; 4. valoare echipament sondă; 5. valoare GPS; 6. softul aplicației; 7. alte costuri. TOTAL: 28 bucăți x lei/buc + TVA x 24 luni= lei + TVA.

Echipamentele GPS și Sondele Litrometrice vor rămâne, conform contractului dorit de RAADFPFL, în proprietatea Regiei.

Valoarea estimată de RAADPFL Craiova pentru acest contract este de 55.000 de lei, fără TVA. Regia vrea ca frunizorul să instaleze echipamentele în 10 zile din momentul în care pune mașinile la dispoziția furnizorului. Data limită de depunere a ofertelor este 26 aprilie 2023.

Iată și lista mașinilor pe care RAADPFL va monta echipamentele:

ALEGEREA EDITORULUI