Începe construirea unei clădiri pentru colegiile Medicilor și Stomatologilor Dolj, lângă Parcul ”Romanescu”

1590
Proiecția noului sediu/ Sursa foto: Colegiul Medicilor Dolj
Reclame

O clădire nouă, cu două etaje, a primit autorizație de construire de la municipalitatea craioveană, pe Strada Corneliu Coposu, lângă Parcul ”Romanescu”. Construcția va fi noul sediu administrativ comun al Colegiului Medicilor, Colegiul Medicilor Stomatologi și al Asociației Casa Medicului și Farmacistului din Oltenia.

Terenul pe care se va construi are o suprafață de circa 700 mp, este liber de sarcini, și aparține Consiliului Județean Dolj. Instituția l-a concesionat în favoarea Colegiului Medicilor Dolj pentru 49 de ani. În prezent, activitatea acestei organizații se desfășoară în imediata apropiere, într-o clădire care aparține CJ Dolj.

Terenul pe care va fi construită nouă clădire

Conform P.U.Z. Parcul Nicolae Romanescu, aprobat cu H.C.L. nr. 77/2014 – U.T.R. 3, subzona IS8 – amplasamentul este situat în zona instituții publice și servicii de interes general – zona de protecție a monumentului istoric Parcul N. Romanescu (fost Parc Bibescu – poz. 275, cod DJ-II-a-A-07924 din Lista monumentelor istorice), cu regim maxim de înăltime P+2, P.O.T. max. = 50% și C.U.T. max. = 1,50

Noul sediu va fi unul modern, pe două nivele. La subsol va fi spațiul tehnic și 6 locuri de parcare, parterul va fi destinat birourilor celor două colegii, la etajul I va fi înființată o bibliotecă și spații sociale, iar la etajul al II-lea este proiectat un amfiteatru cu o capacitate de 100 de locuri.

Interior sediu nou/Sursa foto: Colegiul medicilor Dolj

În ceea ce privește spațiul verde, Autorizația de construire prevede spații verzi cu rol decorativ pe minimum 15% din suprafața terenului. Împrejmuirea trebuie să aibă cu următoarele caracteristici: să fie transparente, decorative sau gard viu, cu înălțimea maximă de 2; între parcele, lateral sau în spatele parcelei – să fie opace sau transparente; înălțimea maximă ptentru ambele situații să fie de 2,5 metri. ”Aspectul împrejmuirilor se vor supune acelorași exigențe”, se mai arată în AC.

Conform aceluiași document, valoarea lucrărilor este de 5.400.000 lei, iar investiția va fi susținută de Colegiul Medicilor Dolj și Colegiul Stomatologilor Dolj. Termenul de finalizare preconizat este 2025.

ALEGEREA EDITORULUI