Un alt suspect de proxenetism, arestat pentru 30 de zile

2005
Justin Zamfir ”Baciu” (stânga)/Facebook
Reclame

Un bărbat din Calopăr a fost reținut, ieri, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane, în urma unor percheziții ale BCCO efectuate la domiciliul acestuia. Conform surselor Stiricraiova.ro, suspectul, Justin Cătălin Zamfir, zis ”Baciu”, ar fi constrâns câteva femei (între ele și propria soție), să se prostitueze în Germania și Elveția. Faptele ar fi avut loc între 2013 și 2018 inclusiv.

Magistrații au dispus pe numele bărbatului măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Tot ieri, instanța a decis să nu ia nicio măsură preventivă în privința unui alt bărbat, Cosmin Constantin Marcea, profesor al Liceului de Artă din Craiova, după ce fusese reținut pentru 24 de ore, fiind suspectat de proxenetism, fapte comise în perioada 2013-2017.

Cei doi bărbați, Marcea și Zamfir, s-ar cunoaște.

UPDATE, 8 mai 2023:

Inspectoratul de Poliție al județului Dolj a transmis presei un comunicat de presă cu privire la cazul lui Justin Cătălin Zamfir. Conform informațiilor frunizate, ”

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 31 de ani, din comuna Calopăr, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

Astfel, la data de 4 mai a.c., a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința acestuia, fiind ridicate înscrisuri, mijloace de probă și sume de bani.

Din cercetări a reieșit că, din 2013 până în prezent, folosindu-se de metoda „lover boy”, iar, ulterior, prin exercitarea de acte de violență fizică și verbală, bărbatul ar fi exploatat sexual șase tinere, trei din județul Dolj, iar alte trei din București, Olt și Brăila.

Acesta le-ar fi determinat pe tinere să practice prostituţia stradală în Italia, precum și în cluburi și case de toleranță din Italia, Germania, Belgia, Elveția, Austria și Finlanda, sumele de bani astfel obținute, între 1.000 și 2.000 de euro pe zi, fiind însușite de bărbat.

Cel în cauză a fost condus la audieri, iar, în urma probatoriului administrat, procurorul de caz a emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul zilei de 5 mai a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.