(Exclusiv) Hoții au dat iama în karturile de la velodromul din Craiova

1091
Primarul Craiovei a făcut prima cursă demonstrativă cu unul dintre cele 15 karturi electrice, puse la dispoziția publicului în septembrie 2022
Reclame

Două mașinuțe electrice au fost furate week-end-ul trecut de pe velodromul din Craiova. Persoane necunoscute au intrat prin efracție în magazia în care se aflau karturile și au sustras două dintre ele. Nu se știe cum au reușit spărgătorii să le fure, având în vedere că, teoretic, Parcul Romanescu este monitorizat video, iar Poliția locală patrulează permanent.

Poliția a fost alertată duminică dimineața, iar la locul unde s-a dat spargerea s-au deplasat lucrătorii Secției 2 Poliție Craiova. După ce au spart lacătul, hoții s-au făcut nevăzuți cu două mașinuțe. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 10.000 de euro.

Polițiștii au reușit să identifice spărgătorii. Este vorba despre doi minori. Doar unul dintre karturi a fost recuperat deocamdată.

Administratorul velodromului, pe care anul trecut a fost amenajată o pistă de karturi, este Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Mașinuțele electrice au fost construite de cinci studenţi de la Universitatea din Craiova. Proiectul a costat 50.000 euro şi a fost finanţat de o organizație neguvernamentală.

Inaugurarea a avut loc pe 14 septembrie 2022. 15 karturi electrice, cu trei opțiuni de viteze (pentru copii și adulți), au fost puse la dispoziția publicului. Prima cursă, cu rol demonstrativ, au făcut-o primarul Craiovei și rectorul Universității din Craiova. Activitatea de karting se desfășoară în parcul Romanescu printr-un parteneriat între instituțiile conduse de cei doi.

ALEGEREA EDITORULUI