Glugă, de la Curtea de Apel, și Rogoveanu, de la Parchetul Tribunalului Dolj, s-au dat în judecată. Unul a obținut câțiva euro, altul praful de pe tobă

1597
Marin Rogoveanu (stânga - captură foto Facebook), Adrian Glugă (dreapta - sursa foto PRESShub)
Reclame

Magistrații au tranșat disputa dintre Adrian Glugă, președintele Curții de Apel (CA) Craiova și fostul procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Dolj, Marin Rogoveanu.

Glugă l-a acționat în judecată pe Rogoveanu în noiembrie 2022, pretinzându-i despăgubiri de 100.000 de euro (Detalii AICI). În contrapartidă, o lună mai târziu, în decembrie 2022, și Rogoveanu l-a dat în judecată pe Adrian Glugă. El i-a pretins 200.000 de euro.

Magistrații Tribunalului Alba au luat, ieri, o hotărâre în ambele procese.

Admite în parte cererea formulată de reclamantul Glugă Adrian (…) în contradictoriu cu pârâtul Rogoveanu Marin (…). Obligă pârâtul la plata către reclamant a echivalentului în lei la data plății a sumei de 8000 euro cu titlu de despăgubiri. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, conform Soluției pronunțate de instanță pe 25 mai 2023.

Demersul lui Rogoveanu, neconvingător

Respinge cererea formulată de reclamantul Rogoveanu Marin, (…), în contradictoriu cu pârâtul Glugă Adrian, (…) prin av. Guta Cosmin, (…), ca neîntemeiată”, potrivit Soluției pe scurt publicată de Tribunalul Alba.

La ambele hotărâri se poate face apel în termen de 30 de zile de la comunicarea soluției.

Oficial, nu se cunosc motivele pentru care cei doi s-au dat în judecată reciproc. Neoficial, cauza ar fi rechizitoriul din Dosarul ”Frăția”, în care fostul procuror Rogoveanu l-a menționat și pe Adrian Glugă.

Revenim!

ALEGEREA EDITORULUI