Olguța, mută autocarul!

1446
Caravana mobilă pentru donare de sânge Blood Network, susținută de organizatorii UNTOLD și Neversea se află acum la Craiova. Sursa foto: Emilia Neagu/Facebook

Fină ironie a vieții ori simplă strategie de marketing și donare, la Craiova, unde sunt în toi pregătirile pentru festivalul Intencity (29 iunie – 2 iulie). Denumit, cam nedrept, ”UNTOLD de Craiova”, evenimentul din Bănie încearcă să-și facă loc între celelalte nume deja cunoscute și în plan internațional, precum chiar UNTOLD sau Neversea.

Ca o bagatelă, taman ce a poposit în Bănie caravana mobilă pentru donare de sânge, în schimbul căruia se oferă o zi de acces gratuit la cele două festivaluri de mai sus.

Organizatorii sunt la cea de-a 9-a ediție a BLOOD NETWORK, o inițiativă prin care spun că au fost salvate peste 60.000 de vieți cu ajutorul a peste 18.000 de donatori din întreaga țară. În schimbul sângelui, participanții pot câștiga un bilet pentru prima zi de festival.

Anul acesta, numărul de orașe unde fanii UNTOLD și Neversea pot dona sânge a ajuns la 12: Cluj-Napoca, Timișoara, Zalāu, Piatra-Neamț, Craiova, Sibiu, Ploiești, București, Târgu Mureș, Constanța, Alexandria și Galați.

Și organizatorii Intencity au încercat, anul trecut, să atragă spectatori, oferind gratuit peste 100 de abonamente persoanelor care se programau la controale precum ecografii, mamografii sau analize de sânge PSA la sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, efectuate tot gratuit, pentru depistarea și tratarea a cancerului. Nu se știe câți oameni au făcut asta, dar măcar ideea a fost un punct de plecare – primul, dar foarte posibil și ultimul – pentru promovarea și susținerea sănătății. 

N-avem cum să încheiem înainte de a scrie deja celebrul îndemn ”Mută autocarul!”, la adresa autorităților locale din Craiova, în speranța că în spatele lui rămâne vreo idee bună și pe la noi.

Caravana mobilă pentru donare de sânge Blood Network, susținută de organizatorii UNTOLD și Neversea se află acum la Craiova.

***

Dacă vrei să sprijini Stiricraiova.ro, poți face o donație: Revolut ID @amigebaila sau în contul IBAN RO70BREL0005534443240100 (Libra Bank) ori în contul IBAN RO76BACX0000002322963000, Cod BIC/SWIFT BACXROBU (Unicredit Bank), titular Gebăilă Ana-Maria. 

ALEGEREA EDITORULUI