(VIDEO) USR, protest împotriva Guvernului în fața Prefecturii Dolj. Jandarmii i-au luat la întrebări

689

Membri ai USR Dolj au afișat, astăzi, bannere în fața Prefecturii Dolj, adresate noului prim-ministru și celor două partide de la Guvernare. Liderul USR susține că protestul a fost o manifestare ad-hoc a nemulțumirii lor. Jandarmii au apărut imediat și le-au spus că trebuie să plece, altfel riscă să fie amendați.

La sediul Palatului Administrativ din Craiova se aflau mai multe echipaje de jandarmi, dar și o trupă antitero. Nu pentru USR, ci pentru că ambasadorul Israelului era în vizită oficială.

”Protestăm față de preocuparea acestui așa-zis guvern Ciucă-Ciolacu sau Ciolacu-Ciucă, care nu are nicio legătură cu problemele reale ale țării – inflația, tăierea pensiilor speciale, dublarea ratelor la bănci – ci e strict despre împărțirea ciolanului între PSD și PNL. Ei sunt decuplați de la realitățile economice ale țării și sunt doar pentru propriile interese. Avem de-a face cu cea mai dezastruoasă guvernare din ultimii 30 de ani, una în care prețurile s-au dublat, a fost și cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 18 ani, pentru că nu se găsesc bani” pentru salariilor acestora. Dacă s-ar tăia pensiile speciale, ar fi suficienți pentru a dubla salariile profesorilor”, a declarat pentru StiriCraiova Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj.

Imediat după ce au expus două bannere și-a făcut apariția și Jandarmeria. Useriștii au fost luați la întrebări despre manifestare. Nu aveau autorizație pentru desfășurarea uneia în spațiul public, așa că li s-a comunicat că trebuie să respecte legea și să plece, dacă nu vor să fie amendați.

”Nu am avut timp să facem demersurile la primărie”, s-au scuzat useriștii fiindcă. Cu riscul de a fi sancționați au spus că nu pleacă. Apoi, cu bannerele la purtător, s-au îndreptat către Str. A. I. Cuza, ca să le la vadă trecătorii și conducătorii auto.

”Noi protestăm des. Acum o lună am avut o campanie pentru tăierea pensiilor speciale, pentru că suntem alături și pentru cetățeni”, a mai spus liderul Cezar Drăgotescu.

***

Dacă vrei să sprijini Stiricraiova.ro, poți face o donație: Revolut ID @amigebaila sau în contul IBAN RO70BREL0005534443240100 (Libra Bank) sau în contul IBAN RO76BACX0000002322963000, Cod BIC/SWIFT BACXROBU (Unicredit Bank), titular Gebăilă Ana-Maria. 

ALEGEREA EDITORULUI