Un bax de croissante, surpriza Direcției de Asistență Socială Craiova

1093
Imagine cu titlu pur ilustrativ / Sursa foto: Google

Va rugam sa va prezentati la Liceul Tehnologic Auto (bld. Decebal, nr. 105) pentru ridicarea unui bax de croissante (20 buc). Se vor ridica pe baza actului de identitate in intervalul 8.30-13.30 (vineri) si 8.30-16.00 (luni sau marti). Directia Generala de Asistenta Sociala Craiova”. Este SMS-ul pe care unii dintre asistenții sociali din Bănie l-au primit, astăzi, pe telefoanele mobile. Anunțul a fost surprinzător pentru ei, mai ales că mesajul nu a fost însoțit de nicio altă precizare. Destinatarii s-au amuzat și indignat.

SMS-ul trimis de DGAS Craiova persoanelor din evidența instituției, asistenți personali și/sau beneficiari direcți

Ne oferă Asistența Socială 20 de croissante. Nu știm cu ce ocazie, cu ce scop, cu ce rost… Să mănânce și gura noastră un croissant? Dar de ce croissante și nu altceva, de ce 20 și nu 10?”, s-au întrebat cei care au primit SMS-ul.

Mesajul ne-a stârnit și nouă curiozitatea, așa că am întrebat conducerea Direcției Generale de Asistență Socială (DGAS) Craiova despre ce este vorba.

Potrivit directorului Cosmin Gagiu, croissantele au fost oferite gratuit de un producător din capitală, iar DGAS Craiova a acceptat sponsorizarea. Începând de azi a început distribuirea lor.

O firmă producătoare din București ne-a contactat pentru un contract de sponsorizare, constând în 2000 de baxuri de croissante. Ne-au comunicat că marfa va fi însoțită de certificat de conformitate, pe care ei ni le vor și aduce. Am acceptat și am hotărât să distribuim din ele, în prima fază, copiilor cu dizabilități. Este vorba de 513 dosare, și le-am transmis asistenților să vină să le ridice. Fiecare cutie conține 20 de croissante ambalate individual. Cantitatea este foarte mare, încercăm să ne mișcăm repede, pentru că sunt produse perisabile. Vom continua cu asistenții personali pentru beneficiari, încă 550 de dosare, și apoi persoanele cu indemnizații, adică 1200 de dosare. O parte dintre produse va ajunge și la câteva ONG-uri partenere, care au ca obiect de activitate tot servicii sociale. Din punct de vedere financiar, activitatea aceasta este extra-balanță. Produsele au venit cu titlu gratuit, pleacă cu titlu gratuit”, a precizat directorul DGAS, Cosmin Gagiu, la solicitarea Stiricraiova.

Și noi oferim, tot cu titlu gratuit, un sfat: Data viitoare ar fi bine ca destinatarilor să le fie comunicat, foarte pe scurt, și motivul/ocazia pentru care primesc ceva.

ALEGEREA EDITORULUI