Ce cărți să citim pentru a juca mai bine poker?

361

Cărțile au păstrat și dus mai departe multe dintre informațiile pe care învățații lumii le-au strâns de-a lungul timpului. Multe cunoștințe valoroase ale unor înțelepți bătrâni poate că s-au pierdut de-a lungul timpului, dar lumea a învățat că este important să știi să aduni informațiile, să le scrii și să le dai mai departe. Astfel, omenirea a evoluat, s-a dezvoltat și a tot crescut cultural de-a lungul timpului, luând de fiecare dată informații tot mai noi, mai complete despre diverse domenii de interes.

Lucrurile nu stau cu nimic diferit nici când vine vorba despre jocurile de noroc, astfel că există diverse materiale care se pot studia atât pentru a se înțelege jocul, cât mai ales pentru a se îmbunătăți strategiile de joc și în final, desigur, pentru a se câștiga, indiferent de provocări. Dacă te interesează acest domeniu și îți place să știi să joci cât mai bine, dar mai ales dacă pokerul este cel pe care îl accesezi cel mai des la un casino online, atunci trebuie să ai în vedere că există câteva cărți dedicate care se pot dovedi a fi de un real ajutor, prin informațiile pe care ți le pun la dispoziție, mai ales dacă ești începător.

Omaha Poker, de Bob Ciaffone

Scrisă în anul 1997 și republicată în 2006, cartea Omaha Poker este una dintre cele mai populare cărți recomandate începătorilor în materie de poker și care reușește să surprindă lucrurile de bază în ceea ce privește acest joc – cartea relatează atât despre cele mai comune lucruri, cât și despre regulile de joc, surprinzând și diverse strategii explicate cât mai la îndemână pentru a fi puse ușor în practică. Autorul s-a axat pe propria experiență în relatări, ceea ce îl face cu atât mai credibil și relevant, cu cât acesta a avut extrem de multe câștiguri de-a lungul timpului.

Mathematics of Poker, de Bill Chen

Considerată a fi o lectură destul de grea, se pare că informațiile surprinse în materialele redactate de Bill Chen se pot dovedi extrem de utile. Autorul a examinat aspectele ce țin de matematică ale jocului de poker, iar concluziile sale sunt prezentate cât mai rațional, din considerente analitice.

The psychology of Poker, de Alan Schoonmaker

Alan Schoonmaker are mai multe cărți dedicate jocului de poker, dar dacă vrei să cunoști profunzimile jocului, mai ales dacă ești începător, atunci trebuie să alegi The psychology of Poker, carte care dezbate perspectivele minții în raport cu acest joc – iar cuvintele sale nu sunt întâmplătoare, căci autorul este și profesor de psihologie. În prima ediție acesta vine în ajutor în identificarea barierelor psihologice care te pot împiedica să ai succes, adică te învață cum să lucrezi cu propria persoană pentru a-ți direcționa energia către câștiguri din joc. Pentru ca în doua parte te ajută cum să-ți descoperi abilitățile de joc și cum să le dezvolți – practic cum să te ajuți pe tine pentru a reuși în orice îți propui.

Poker for Dummies, de Richard D. Harroch și Lou Krieger

Publicată în 2000, cartea este redactată într-un stil prietenesc și și-a propus să îl facă și pe cel mai neștiutori jucători de cărți să înțeleagă și stăpânească pokerul. Autorii, un avocat și un jucător profesionist de poker, cuprind absolut toate aspectele de bază, de la înțelegerea conceptelor, până la teorii dovedite despre câștig. Vei fi învățat nu doar cum să organizezi un joc de poker acasă, dar și ce anume să faci sau să nu faci când vine vorba despre acest joc și la cazinouri, de la eticheta, la trucuri.

Doyle Brunson’s Super System: A Course In Power Poker, de Doyle Brunson și alții

Cu o vechime de câteva decenii, cartea Doyle Brunson’s Super System: A Course In Power Poker publicată în 1979 este considerată de jucătorii de poker, veterani sau novici, biblia în acest domeniu. În ciuda faptului că extrem de multe lucruri s-au schimbat pe parcursul deceniilor, cartea a reușit să rămână relevantă, mai ales în ceea ce privește strategiile de joc, dar mai ales educația pentru poker.

Master Micro Stakes Poker, de Alton Hardin

Dacă ești un jucător nou de poker și te cam confrunți cu diverse probleme, atunci această cartea ți s-ar putea dovedi destul de utilă, mai ales în ceea ce privește modul în care faci pariurile, dar mai ales “micro stakes”. Cartea reușește să surprindă motivele pentru care cineva poate pierde la poker, iar prin această analiză se dorește îndreptarea greșelilor, cât pentru a deveni cel mai bun. Se dezbate despre poziția la masa de joc și importanța acesteia, despre fundamentele de joc, despre etichetă, strategii, matematică de poker și diverse detalii care sunt extrem de utile.

Concluzie

Cu siguranță că nu am reușit să surprindem toate cărțile despre acest subiect, tocmai pentru că sunt atât de multe! Iar vestea și mai bună este că mereu apar noi și noi volume dedicate jocului de poker și care se pot dovedi poate chiar mai utile decât cele enunțate aici. Însă, poți începe prin a le da o șansă acestora, iar mai apoi să continui prin a suplimenta nevoia de cunoștințe cu alte titluri, care pot umple goluri pe care consideri că le ai. Oricum ar fi, să ai în vedere să faci și multă practică, pentru că doar astfel poți învață cel mai bine, dar mai aels, pe cât de dramatic sună, făcând greșeli!

ALEGEREA EDITORULUI