În sfârșit o zi memorabilă, la Craiova. Drapelul României, celebrat fără discursuri sterile, citite de pe foaie

971
Foto: Remus BADEA
Reclame

A fost pentru prima dată la Craiova când, în zi de sărbătoare națională, reprezentanții instituțiilor nu au mai avut alocuțiuni. Cuvântările sterile, citite de pe foaie, au lipsit cu desăvârșire. Mai-marii județului și orașului n-au vorbit nici fără notițe. A fost tăcere de la cap la coadă și a fost mai bine.

Ziua Drapelului României a început la ora 10.00 cu un scurt istoric al tricolorului, apoi a continuat cu ceremonialul militar-religios, prin cuvântare preoțească, apoi arborarea steagului în fața Teatrului Național din Craiova, onorul militar și defilarea.

Doar o mică problemă tehnică a făcut ca marcarea celebrării Zilei Drapelului să dureze câteva clipe mai mult. Înălțarea drapelului s-a făcut manual, fiindcă mecanismul care îl ridica nu a mai funcționat corect.

Foto: Remus BADEA

În fine, doar prefectul de Dolj a fost prezent in persona. Au lipsit președintele Consiliului Județean și primarul Craiovei, cele două instituții având desemnați alți reprezentanți. Viceprimarul Aurelia Filip a părut cel mai ”pătruns” de moment, aplaudând pe parcursul ceremonialului în ritmul pasului militar.

După terminarea defilării oficiale și autoritățile au făcut imediat pași, semn că s-a dat ”împrăștierea”.

Spectatorii au fost puțini la număr. Dar vorba aia românească, puțini, dar măcar de calitate.

ALEGEREA EDITORULUI