spot_img
AcasăAdministrațieÎn sfârșit o zi memorabilă, la Craiova. Drapelul României, celebrat fără discursuri...

În sfârșit o zi memorabilă, la Craiova. Drapelul României, celebrat fără discursuri sterile, citite de pe foaie

A fost pentru prima dată la Craiova când, în zi de sărbătoare națională, reprezentanții instituțiilor nu au mai avut alocuțiuni. Cuvântările sterile, citite de pe foaie, au lipsit cu desăvârșire. Mai-marii județului și orașului n-au vorbit nici fără notițe. A fost tăcere de la cap la coadă și a fost mai bine.

Ziua Drapelului României a început la ora 10.00 cu un scurt istoric al tricolorului, apoi a continuat cu ceremonialul militar-religios, prin cuvântare preoțească, apoi arborarea steagului în fața Teatrului Național din Craiova, onorul militar și defilarea.

Doar o mică problemă tehnică a făcut ca marcarea celebrării Zilei Drapelului să dureze câteva clipe mai mult. Înălțarea drapelului s-a făcut manual, fiindcă mecanismul care îl ridica nu a mai funcționat corect.

Foto: Remus BADEA

În fine, doar prefectul de Dolj a fost prezent in persona. Au lipsit președintele Consiliului Județean și primarul Craiovei, cele două instituții având desemnați alți reprezentanți. Viceprimarul Aurelia Filip a părut cel mai ”pătruns” de moment, aplaudând pe parcursul ceremonialului în ritmul pasului militar.

După terminarea defilării oficiale și autoritățile au făcut imediat pași, semn că s-a dat ”împrăștierea”.

Spectatorii au fost puțini la număr. Dar vorba aia românească, puțini, dar măcar de calitate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments