Care au fost ”impresiile” forțelor MAI care au asigurat ordinea publică în perioada Festivalului Intencity

734
Sursa foto: ISU Dolj

”Nu au fost înregistrate incidente de ordine publică. Cele trei zile de desfășurare a festivalului IntenCity 2023 au fost fără evenimente negative”, au anunțat, astăzi, reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Dolj. Asta nu înseamnă că nu au fost aplicate amenzi pentru încălcarea unor reguli, cele mai multe de circulație.

Obiectivul principal al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță, precum regulile de comportament, accesul în siguranță și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au transmis, astăzi, cei de la IJJ Dolj, într-un comunicat de presă.

Jandarmii și polițiştii craioveni au aplicat 317 sancțiuni contravenționale: 182 amenzi în valoare totală de 138.020 lei și 135 avertismente. Din totalul sancțiunilor, 261 au fost aplicate la regimul rutier, în valoare de 95.770 de lei

Cu privire la prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, s-a transmis că au fost oprite din a participa la festival 15 persoane, care aveau asupra lor substanțe interzise la deținere.

În ceea ce privește situațiile medicale, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Dolj, Serviciului de Ambulanță Craiova și serviciul privat de ambulanță au acordat sprijin medical participanților în 97 de situații, precum traumatisme diverse, excoriații, contuzii și alte afecțiuni medicale, lipotimie, stări febrile, hipertensiune arterială etc..

Opt persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

ALEGEREA EDITORULUI