Un antreprenor local care produce șosete își va construi și propria fabrică în Parcul Industrial High-Tech Craiova

1129
Model de șosete fabricat la Craiova. Sursa foto: Facebook/Laboratorul de șosete

La șapte ani după ce un antreprenor local a investit în confecționarea de șosete, acesta urmează să își construiască și propriile spații de fabricare în Parcul industrial High-Tech (HTIP) din Craiova. Afacerea se derulează în prezent într-un spațiu închiriat.

Modele de șosete fabricate la Craiova. Sursa foto: laboratoruldesosete.ro

Investitorul a luat hotărârea să își extindă gama de produse și servicii și să își construiască propria fabrică. Facilitățile fiscale, precum scutirea de la plata taxelor pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, chiria modică pe teren și toate utilitățile la îndemână l-au făcut pe antreprenor să se îndrepte către High-Tech, fiind printre ultimele societăți care s-au stabilit aici.

În prezent, 100% din suprafața de 27 hectare a parcului industrial este ocupată, în procent de 90% de firme locale.

Antreprenorul vrea ca pe terenul în suprafață de 2045 mp să construiască două clădiri lipite la calcan. Una dintre ele va avea regim de înălțime P+1Etaj parțial, cealaltă doar parter.

În Corpul 1 va funcționa secția de tricotat șosete, dotată în principal cu mașini de tricotat circulare, și tot aici va fi depozitată și parte materia primă. În Corpul 2 vor funcționa secțiile de călcare/etichetare/ambalare, și, de asemenea, spații de depozitare a materiilor prime.

Laborator de șosete pentru campioni și nu numai

Cea mai modernă fabrică de șosete din România și-a început povestea în 2016, iar în momentul de față folosește cea mai înaltă tehnologie de fabricație pentru a încălța, așa cum spune chiar echipa, dragii noștri români. Cu o investiție în curs de circa 130.000 de euro, societatea întregește povestea HTIP Craiova, iar noi le mulțumim pentru că ne-au ales!”, anunțau în luna aprilie a acestui an reprezentanții Parcului industrial High-Tech Craiova.

Afacerea locală cu șosete nu numai că a depășit barierele orașului, dar și pe ale campionilor de aur ai României. Societatea a creat ciorapi cu tricolorul special pentru Ionela Cozmiuc și colega ei, Gianina Beleagă, medaliate cu aur la Campionatul European de Canotaj.

Ionela Cozmiuc, campioană europeană la canotaj. Sursa foto: Gsp.ro

În iunie, firma a obținut Certificatul de Urbanism de la Primăria Craiova, în august fiind depusă și documentația pentru obținerea acordului de mediu. Pe lângă actele solicitate în mod obișnuit pentru obținerea autorizației de construire, firmele care se așază în parcul High-Tech mai au nevoie, însă, de câteva avize speciale, din cauza proximității cu Aeroportul Internațional din Craiova: de la SRI, autoritatea aeroportuară și MApN, cel de la Ministerul Apărării lăsându-se cel mai mult așteptat.

High-Tech: 17 societăți și-au finalizat fabricile, restul – la început și mijloc de drum 

În prezent, Parcul Industrial High-Tech din Craiova are 46 de rezidenți. 17 societăți au depozitele/fabricile finalizate, 12 sunt în curs de finalizare, 3 au obținut autorizațiile de construire și urmează să înceapă lucrările, iar 9 au primit certificatele de urbanism.

Potrivit conducerii parcului industrial, firmele sunt din domenii de activitate diverse, precum modă, panificație, medicină, alimentație, autovehicule, transporturi, construcții, colantare, marketing, mobilier rezidențial ș.a..

Valoarea totală a investițiilor făcute până acum de cele 46 de firme în Parcul Industrial High-Tech din Craiova se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. Momentan, societățile care și-au și început activitatea au aproximativ 700 de angajați. Investiția administrației județene în infrastructura de afaceri a fost de circa 3 milioane de euro.

parte din fabricile/depozitele pe care firmele le-au finalizat. Sursa foto: https://www.hightechindustrypark.ro/

ALEGEREA EDITORULUI