Asfaltul de pe tronsonul DJ 606E Pietroaia-Urdinița-Botoșești-Paia e făcut praf pe anumite porțiuni. Bucăți mici și mari s-au desprins și fărâmițat, în special acolo unde mai fusese peticit. Drumul nu a mai fost reabilitat complet, ci doar reparat de Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SLDP) Dolj S.A. din subordinea Consiliului Județean (CJ) Dolj.
Întrebată despre starea acestui drum, conducerea CJ Dolj a explicat, la solicitarea Stiricraiova, că asfaltul este distrus de către tirurile cu cereale care nu respectă limita de gabarit impusă de lege.
Un singur cântar de control la mia de kilometru
Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, un singur cântar este disponibil pentru verificarea greutății vehiculelor cu cereale. Pe tronsoanele unde sunt sesizate probleme, echipajul este trimis mai des, însă, așa cum se vede, nu este suficient.
”O porțiune din acest drum a fost asfaltată în urmă cu 7 ani, iar alta în 2019. Tronsonul face legătura între Pietroaia-Urdinița-Botoșești-Paia, pe circa 19 km. Drumul s-a rupt din cauza transportatorilor care au încărcătura cu mult peste 7,5 tone, tonajul maxim admis. Din această cauză au fost oprite transporturile de cereale. Din păcate, avem doar un singur cântar, dar încercăm să-l trimitem cât putem de des în zonele în care nu se respectă greutatea admisă, conform normativelor în vigoare. Noi avem prevăzut doar un echipaj cu cântar pe 1000 de km”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.
Se promit reparații
Cât despre refacerea drumului, președintele Cosmin Vasile a precizat că SLDP l-a prins în planul de reparații. Adică, tot peticire.
”În următoarele două săptămâni societatea de drumuri începe reparațiile la loturile afectate din drumul județean respectiv”, spune șeful administrației județene. Rămâne de văzut cât și cum va rezista din nou.
Cosmin Vasile: ”Starea drumurilor din județ, destul de bună”
Întrebat cum se prezintă în general drumurile din județ, Cosmin Vasile spune că ”starea de viabilitate este una destul de bună”. Cu mici excepții. ”Sunt 3-4 drumuri mai problematice și ceva mai în urmă cu reparațiile și investițiile, pentru că nu sunt eligibile pe fonduri europene. Cum este, de exemplu, Cernăteștiul, cum erau și Tălpași, Fărcași. Dar, pe acestea două am început să asfaltăm. Mai sunt ceva probleme în zona Mârșani, unde s-au făcut lucrări pentru alimentarea cu apă și s-a mai spart. În rest, suntem OK cu cele asfaltate”, a mai precizat președintele CJ Dolj.