Cartea de identitate electronică dă eroare. Cardul de sănătate atașat este nefuncțional

719
Reclame

Cartea de identitate electronică dă eroare. La doi ani de la implementarea sa într-un program pilot, în Cluj, au fost eliberate aproape 10.000 de astfel de documente. Dar, cardul de sănătate atașat nu funcționează.

Fostul ministru de interne Lucian Bode și primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, inaugurau în urmă cu doi ani, programul de emitere de cărți de identitate electronice (CIE), o premieră pentru România.

Aproape 10.000 de cărți de identitate electronice eliberate

O analiză dată publicității de Consiliul Județean Cluj arată că, în ultimul an, doar în județul Cluj au fost eliberate 9.995 de cărți electronice de identitate, din care 6.638 de acte au fost emise de Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Buletinul electronic de identitate conține și cardul de sănătate al persoanei. Prin urmare, toate aceste documente eliberate de Primăria Cluj-Napoca includ și cardul de sănătate al posesorului. Fiecăruia i s-a eliberat, odată cu actul de idenitate, și un PIN pentru cardul de sănătate.

(…)

Cartea de identitate electronică dă eroare

Numai că, deși au trecut doi ani de la implementarea măsurii, acest card de sănătate încorporat cărții de identitate nu funcționează, iar posesorii nu sunt avertizați despre situație.

Continuarea, în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI