DOLJ: Operatori care făceau comerț cu carburant, inclusiv GPL, descoperiți fără autorizații, cu ele suspendate sau expirate

1566
Reclame

Organele de control au descoperit în județul Dolj 11 operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL fără acte în regulă și cărora le-au suspendat activitatea. Totodată, în cazul a trei operatori a fost retrasă autorizația, avizul, documentele de funcționare și/sau comercializare și/sau transport. Închiderea activității operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, a fost dispusă în  8 situații. Totodată, în cazul a 80 societăți au fost dispuse măsuri de remediere a deficiențelor, disfuncționalităților sau neregulilor constatate.

Sursa foto: Prefectură Dolj

Reamintim că prin Ordin de prefectului, în perioada 30 august – 04 septembrie 2023, organele abilitate au efectuat verificări la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL), care funcționează pe raza județului Dolj. 

Astfel, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – Inspecția Teritorială Craiova  a verificat 12 agenți economici, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj – 133 agenți economici, Biroul Vamal Dolj – 28 de agenți economici, Direcția Regională a Finanțelor Publice Dolj – 12 agenți economici verificați,  Garda de Mediu -Comisariatul Județean Dolj – 21 agenți economici verificați, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia al județului Dolj – 30 agenți economici verificați, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj – 30 agenți economici verificați, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Dolj – 17 auto verificate.

Sursa foto: Prefectură Dolj

Instituțile nominalizate să verifice activitatea a constatat că unii operatori aveau autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport expirate sau retrase/suspendate; le lipseau autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport sau că instalațiile/rezervoarele/recipientele de depozitare/transport erau neomologate și/sau neconforme.

În total, au fost aplicate 136 de sancțiuni sanctiuni contraventionale, în valoare de 731.450 lei.

Verificările vor continua până la finele lunii octombrie, pe lista fiind 183 de agenți economici din Craiova și din județ.

ALEGEREA EDITORULUI