EXCLUSIV Olguța Vasilescu l-a dat în judecată pe Becheru. Acesta susține că ia în calcul să ceară expertizarea psihiatrică a primăriței

2970
Foto: Remus badea

Lia Olguța Vasilescu l-a acționat în instanță pe denunțătorul din Dosarul ”Fațada”, Petru Becheru. Acțiunea, în răspundere civilă delictuală, a fost introdusă de reclamantă în data de 23 august 2023 pe rolul Tribunalului Dolj. 

Momentan, nu se cunosc prea multe detalii legate de acest proces, dar se pare că primarul Craiovei îi cere lui Petru Becheru daune morale de miliarde de lei vechi, pentru defăimare publică, plata avocaților care au apărat-o în 2016 în Dosarul ”Fațada”, în cuantum de zeci de mii de euro, dar și salariile neîncasate în perioada în care nu și-a putut exercita mandatul din cauza contestațiilor împotriva alegerii și jurământului de primar, depuse de Becheru și fostul decan al Baroului Dolj, avocatul Lucian Săuleanu.

Captură foto: portaljust.ro

Redactorul Stiricraiova.ro a încercat să obțină o declarație pe subiect de la Olguța Vasilescu, însă nu a putut fi contactată.

De cealaltă parte, Petru Becheru a oferit câteva detalii legate de acțiunea primarului Craiovei în ceea ce îl privește. Potrivit acestuia, printre altele, Vasilescu ar susține că din cauza acțiunilor lui, la ultimele alegeri locale numărul votanților ei ar fi scăzut la jumătate.

Redăm mai jos declarația lui Petru Becheru:

Într-adevăr, numita Vasilescu Lia Olguta, zisă Faraoanca Craiovei în Gazeta de Sud și în lumea interlopă, m-a dat în judecată, deci presupun că are în ce să mă dea, la fel cum am și eu în ce să o dau. Adică tot în judecată. Motivul principal pentru care a apelat la judecători este, conform hârtiei scrise de ea, că i-a scăzut numărul de votanți de la 60.000 în primul mandat, la 30.000 la al doilea mandat. Al doilea motiv este că dorește să fie satisfăcută, moral și financiar, de mine. Pentru a nu-și plăti datoria față de mine, numita Vasilescu ascunde că am avut înțelegere cu ea și echipa ei să îi cresc numărul de votanți și, în consecință, ocupă funcția de primar datorită mie, foarte greu reușind să-i mai atrag votanți după ce a făcut România de râs vorbind la ONU, la New York, în cea mai de baltă a Craioviței franceză și engleză posibilă. Dacă nu are cine s-o satisfacă, o să o satisfac juridic. Merită precizat că îmi solicită să îi plătesc 1.000 de lei pe zi pentru perioada cât n-a fost primar, susținând că ar fi vina mea, când, de fapt, ea a fost convocată de prefect să depună jurământul și a refuzat să urce pe podium, ceea ce atrage nelegalitatea mandatului ei actual. Sunt surprins că primarul Craiovei câștigă 1000 de lei pe zi. Sper că nu include și mita pentru perioada cât a refuzat să depună jurământul. În proces, la sfatul unei femei de serviciu, expertă în drept, care a avut răbdare să citească elucubrațiile Olguței, iau în calcul să solicit expertiza psihiatrică a faraoancei, pentru determinarea discernământului și nivelului ei de inteligență”.

Acestea fiind datele problemei și având în vedere că și Olguța Vasilescu a declarat în 2016 că lua în calcul să ceară expertiza psihiatrică a lui Becheru, așteptăm cu interes, popcorn și blițurile pornite momentul când se vor duce umăr la umăr la o vizită prin spatele parcului…

ALEGEREA EDITORULUI