EXCLUSIV. Câți bani a dat Olguța Vasilescu ca să scape din Arestul DNA

2861
olguta Vasilescu și avocat Radu marinescu la Tribunalul Bucuresti

Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Craiovei, l-a dat în judecată pe Petru Becheru, fostul președinte al Asociației de Proprietari Bloc ”Romarta” din oraș. Becheru a fost martor denunțător în Dosarul ”Fațada”, în care, între altele, edilul a fost acuzat că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociație non-profit pentru reabilitarea fațadelor blocurilor din centrul Craiovei. În 2016, Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată și a petrecut o noapte în arestul DNA. Dosarul a fost clasat de procurori în decembrie 2020, la 7 ani de la vopsirea fațadelor.

În cererea de chemare în judecată împotriva lui Petru Becheru, înregistrată la Tribunalul Dolj pe 23.08.2023, Olguța Vasilescu solicită instanței ca Petru Becheru să fie obligat la plata unei serii de daune morale și materiale, între care cheltuielile cu asistența juridică de care a avut nevoie în dosarul mai sus menționat.

Olguța Vasilescu cere ”să fie obligat pârâtul la plata sumei de 27.000 de euro, cu titlu de daune materiale pentru toate cheltuielile ocazionate de dosarele penale în care subsemnata am fost antamată de către pârât”.

Olguța Vasilescu / Av. Alexandru Chiciu

Reclamanta a atașat plângerii și facturile tăiate de avocați. Două la număr. Una în cuantum de 37.800 lei și alta de 108.000 lei. Ambele sunt de la avocatul Chiciu Alexandru, care a reprezentat-o în Dosarul Fațada. Avocatul, acum în vârstă de 49 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți din România. Printre clienții pe care i-a apărat de-a lungul vremii se numără alte nume sonore din politică și mediul de afaceri, între care Sorin Ovidiu Vântu, Ovidiu Tender și soțul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda.

”(…) În mod evident scopul demersului pârâtului nu este de decât acela de mă denigra și a-mi afecta imaginea și a mă determina să efectuez cheltuieli cu onorariile avocaţilor”, arată Olguța Vasilescu în plângerea formulată împotriva lui Becheru.

În mod evident, complexitatea celor sesizate de către pârât a determinat un parcurs
procesual pe măsură, în care timp de 7 ani de zile am încercat să îmi demonstrez
nevinovăția efectuând şi cheltuieli pe măsură așa cum rezultă din înscrisurile atașate
prezentei. Potrivit contractului de asistență juridică nr.136.76. 12/2016 și actelor adiţionale
pentru dosarul 957/P/2015 subsemnata am achitat suma 27.000 de euro pentru întreg
parcursul procesual în care am fost antamată de către pârât în calitatea sa de denunţător.”

Câți bani a dat Olguța Vasilescu ca să scape din Arestul DNA?

… Prea puțini, afirmă Petru Becheru. El susține că îi va cere, la rândul său, ”mulți bani” Olguței Vasilescu.

Mi se pare ieftin să plătești 27.000 ca să scapi de pușcărie. Eu bănuiesc că a costat-o mult mai mult, având în vedere gravitatea faptelor reclamate de constructorii denunțători Marian Petcu, de la Recom, și Tibi Urdăreanu, de la UTi. O să îi cer și eu Olguței mulți bani pentru efortul meu intelectual și biscuiții cu zahăr mult consumați când i-am aranjat în pagină textul pe care l-am primit de la oamenii din echipa ei pentru plângerile și petițiile ce le-am depus”, a declarat Petru Becheru, pentru Stiricraiova.

Citește și:

EXCLUSIV Olguța Vasilescu l-a dat în judecată pe Becheru. Acesta susține că ia în calcul să ceară expertizarea psihiatrică a primăriței

 

ALEGEREA EDITORULUI