Suprafața de joc a Sălii Polivalente din Craiova, schimbată cu una de tipul celor folosite la Olimpiada de la Paris

928
Sursa foto: baschet.ro

După 11 ani de utilizare, suprafața de joc a Sălii Polivalente din Craiova va fi înlocuită. Din 2012 de când construcția a fost finalizată, ea a fost doar revopsită.

Noua pardoseală va fi demontabilă, sala sporturilor din Craiova devenind prima din lume unde se va monta acest model de parchet, model care se va regăsi în toate sălile unde se vor juca meciuri la Olimpiada de la Paris de la anul.

Contractul de achiziție, cu tot cu montaj, a fost atribuit în luna august de municipalitatea craioveană firmei SC Inter Sport din Cluj-Napoca, pentru 906.048 lei, fără TVA. Banii sunt din bugetul local. Primăria Craiova estimase inițial valoarea de 1.031.932,77 lei, fără TVA, însă prețul oferit de societatea câștigătoare a fost, se pare, cel mai bun dintre oferte.

Se va achiziționa cu montaj/amplasare în locație (…) pardoseală sportivă portabilă demontabilă cu strat de contact din lemn masiv de fag. (…) Sistemul de pardoseală are ca elemente structurale următoarele: – strat suport elastic din spumă poliuretanică, strat inferior din traverse de placaj/cherestea, strat de contact din lemn masiv esență tare prefinisat”, conform Caietului de sarcini nr. 171209/18.05.2023.

În cadrul Contractului, firma câștigătoare s-a obligat să demonteze pardoseala veche, inclusiv stratul suport și instalația de încălzire aferente; să evacueze deșeuril, să transporte produsele noi la locație, să le descarce, manipuleze, monteze, să marcheze și linieze terenurile pentru practicarea jocurilor de handbal, baschet, volei, să facă finisajul de protecție. De asemenea, Inter Sport și-a luat angajamentul să instruiască personalul cu privire la întreținere suprafeței de joc.

În altă ordine de idei, se are în vedere și înlocuirea sistemului de iluminat, la fel de vechi, care a început să cedeze chiar în timpul partidelor.

Pe de altă parte, se fac iar investiții și pe Oblemenco. Administrația locală a publicat o nouă licitație, în sumă de 1.035.507 de lei, pentru întreținerea gazonului. A doua intervenție de anul acesta, prima având loc după încheierea festivalului Intencity. Pentru stadion, Primăria Craiova a semnat în 2022 un acord cadru pe 4 ani, contract obținut de SC Sport Fields din București.

ALEGEREA EDITORULUI