Agresorii de la Buddha au contestat arestul preventiv. ”Nefondat”, a decis instanța

885
Captură video din timpul scandalului din Clubul Buddha, Craiova

Cei opt bărbați arestați pentru scandalul care a avut loc pe 16 septembrie în Clubul Buddha din Craiova rămân după gratii. Instanța le-a respins, ieri, ca nefondate, contestațiile împotriva măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, dispusă pe 19 septembrie, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

În baza art.204 Cpp. Respinge contestaţiile formulate de contestatorii inculpaţi Siclitaru Iulian Florin, Olteanu George Costinel, Ghunaimat Sadi, Pîrvan Alexandru Ionuţ, Bakri Laith, Stănescu Marius Petrişor, Nuţă Marius Daniel, Olaru (fost Ciulea) Ştefan Radu, împotriva încheierii nr. 137 din data de 19.09.2023, pronunţată de Judecătoria Craiova, ca nefondate. În baza art. 275 alin 2 şi 4 CPP obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 150 lei fiecare, cheltuieli judiciare statului”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Dolj dispusă ieri, 26 septembrie, în cameră de consiliul.

Reamintim că un agent de penitenciar și un alt bărbat au fost bătuți într-un club de manele în urma unui conflict spontan care ar fi pornit de la dedicații. Polițistul s-ar fi dus la cântăreț și i-ar fi luat microfonul, moment în care un grup de clienți aflat în local, pentru care se cânta în mod special, a sărit la bătaie. Între ei, Iulian Florin Siclitaru, eliberat în 2017 din închisoare, după ce a ispășit o treime dintr-o pedeapsă de șase ani pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, dar și fiul celebrului afacerist ”Bacriz”, Bakri Laith.

După bătaia începută în club și continuată afară, pe stradă, cei doi bărbați au suferit mai multe politraumatisme. Polițistul – ceva mai ușoare, respectiv un traumatism facial acut şi contuzii toracice, în vreme ce prietenul lui s-a ales cu traumatism cranio-cerebral acut, fractură de mandibulă, traumatism toraco-abdominal și multiple fracturi costale.

ALEGEREA EDITORULUI