(VIDEO) Concurs local de pipilică, la Piața Mare din Craiova: ”Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…”

1124

Mare concurs, mare, la Craiova! Și libertate! Oamenii au decis că nu (mai) trebuie să strângă din dinți, ci e musai să se exprime când îi trec… ideile. Câte unul, ori chiar doi deodată, craiovenii (sau turiștii) pun și altceva decât umărul sau taxele la înflorirea armonioasă a urbei. Cu mic, cu mare, fiecare cu ce are! Așa că, ad-hoc, au dezvoltat un adevărat concurs de nevoi personale, pentru pipilică și/sau căchică”, cu loc de desfășurare fix unde îi lovește. Și ca să fie treaba treabă, pentru asta pare-se că și-a dat concursul și autoritatea locală, amplasând toaletele în loc nepotrivit, sub ferestrele oamenilor.

Ca de exemplu, susține o craioveancă, în centrul orașului, la Piata Centrală. Cu siguranță, nu este singurul. Din contră. Numai că a oferit și imagini pentru exemplificare.

Supărată că este angrenată ca spectator, fără voia sa, la această puturoasă competiție, care, din spusele sale, are loc extrem de des, femeia a publicat pe Facebook câțiva ”concurenți”, trecuți de vârsta tinereții, întrecându-se în eliberarea urinei, întru satisfacerea nevoilor fiziologice recurente, nu în WC. Ci pe lângă.

”Mulțumim administrației orașului pentru focarele de infecție…mizerie, fecale.. Containere și WC uri amplasate sub ferestrele locatarilor desigur si majorarea taxelor de salubritate cu 50 %”, și-a manifestat craioveanca dezgustul pe Facebook.

Lăsăm aici și-aceste versuri:

“Eu? Îmi apăr sărăcia şi nevoile şi neamul…
Şi de-aceea tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară ţie duşman este,
Duşmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste;
N-avem oşti, dară iubirea de moşie e un zid
Care nu se-nfiorează de-a ta faimă, Baiazid!…”

 

 

ALEGEREA EDITORULUI