Băileștenii vor avea show-uri cu holograme pe Lacul Balasan

623
Fotografie cu rol ilustrativ / Sursa: captură video Youtube

Primăria Băilești n-a luat exemplul Craiovei să confecționeze chitare și lampioane în scopuri recreaționale, ci vrea să facă ”Magie pe apă”. În acest scop a lansat o licitație pentru un sistem de proiecție cu laser pentru luciul Lacului Balasan. Aici va fi o ”scenă” deschisă pentru show-uri cu holograme din apă. Obrazul subțire cu bani de le UE se ține. Suma pe care municipalitatea a prevăzut-o este de peste 500.000 de lei, fonduri europene.

Concret, este vorba despre un contract pentru achiziționarea, livrarea și punerea în funcțiune a unui videoproiector pentru proiecția pe apă, unui echipament de pompare pentru realizarea ecranului de proiecție din pelicula de apă și al unuia de sonorizare pentru exterior. Pachetul trebuie să includă și conținut video multimedia, precum și mentenanța întregului sistem, dar și trainingul unui angajat al primăriei pentru a ști să opereze jocurile de apă, suntele și lumini.

Anul trecut, în Băilești a fost inaugurat un nou parc, în zona centrală a municipiului, lângă lacul Balasan. Spațiul de agrement și petrecere a timpului liber a fost amenajat tot cu fonduri europene, circa 19 milioane de lei, prin reconversia unui teren degradat şi neutilizat în suprafață de peste 70.000 mp.

Parcul Balasan / Sursa colaj ADR S-V Oltenia

Cu noua achiziție, pentru care s-au alocat peste 100.000 de euro, administrația locală speră să ofere o ”alternativă ocupațională” localnicilor și să consolideze turismul.

Prin acest proiect s-a identificat posibilitatea de a valorifica si mai mult luciul apei, prin crearea unei zone de recreere neconventionale, in aer liber. Este vorba posibilitatea de a proiecta imagini pe un “ecran” de apă, ecran care se afla deasupra luciului apei. In acest fel se creeaza posibilitatea de a petrece si mai mult timp liber intr-un ambient placut, dupa caderea serii. Proiectiile vor fi unele spectaculoase, insotite de sunet, creandu-se asa zisul efect de holograma”, explică autoritatea contractantă în Caietul de sarcini.

”Scopul este de a pune în valoare patrimoniul cultural si natural, inclusiv al pescuitului prin tehnici inovative de valorificare a potentialului natural local (…) prin organizarea de activitati educativ-interactive in domeniul culturii, al traditiei, al pescuitului si al faunei acvatice specifice zonei utilizand metode interactive si inovative de transmitere a informatiei catre comunitate (…) respectiv diversificarea activitatior prin consolidarea turismului ca urmarea a investiiilor in infrastructura care va genera valoare adaugata pentru zona de luciu de apa de pe raza municipiului Bailesti”, conform Caietului de sarcini.

Achiziția se derulează prin Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime, Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime – POPAM 2014-2020, Măsura 1 – ”Revigorarea turismului și mediului natural local prin investiții care să redea specificul tradițional al zonei pescărești”.

Mai jos, un exemplu asemănător cu ceea ce se poate obține cu sistemul pe care municipalitatea băileșteană vrea să-l cumpere.

ALEGEREA EDITORULUI