Elevii din Dolj vor avea acces gratuit la muzee

570
EU la muzEU 2023 / Sursa foto: CJ Dolj

Consiliului Județean Dolj intenționează să promoveze un proiect de hotărâre pentru a oferi acces gratuit la muzeele din subordinea instituției tuturor elevilor din județ, cu precădere celor din mediul rural, începând cu clasa I și terminând cu liceenii din clasa a XII-a. Anunțul a fost făcut, astăzi, de șeful administrației județene, Cosmin Vasile. Potrivit acestuia, beneficiarii vor putea să viziteze obiectivele muzeale ori de câte ori vor dori.

Săptămâna aceasta, proiectul „EU la muzEU”, un demers al CJ Dolj început anul trecut, a fost relansat. Elevii din afara Craiovei, de ciclu gimnazial, au posibilitatea să viziteze deja gratuit muzeele din Craiova, transportul fiind asigurat de instituție. Ca de altfel și masa de prânz.

EU la muzEU 2023 / Sursa foto: CJ Dolj

Copiii petrec o zi la Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei, cu toate cele trei secții, Centrul ”Constantin Brâncuși”, dar și la Muzeul Cărții și Exilului Românesc, proaspăt deschis.

Este o inițiativă menită să ofere o șansă și tinerilor din localitățile mai îndepărtate, pentru care era mai dificil să ajungă împreună cu colegii de clasă la Craiova. Sunt programați să treacă pragul instituțiilor noastre aproximativ 5.500 de elevi din clasa a VI-a, urmând ca din primăvară să vină cei din clasa a VII-a”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit reprezentanților CJ Dolj, în primele două zile ale celei de-a doua ediții ale proiectului „EU la muzEU”, aproape 300 de elevi din 14 localități au vizitat Muzeul de Artă, Centrul „Constantin Brâncuși”, precum și Secțiile de Etnografie, Științele Naturii și Istorie-Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei. Anul trecut, aproape 9.000 de școlari au beneficiat de proiectul ”EU la muzEU”.

ALEGEREA EDITORULUI