Universitatea din Craiova caută carne de porc și vită din Oltenia, pentru un contract de 200.000 de euro

714

Un contract estimat la 952.500 de lei, fără TVA inclus, pentru achiziția de carne de porc și vită a fost scos la licitație de Universitatea din Craiova la finalul lunii septembrie.

Produsele sunt pentru cele două cantine și Casa Universitarilor. Pe lângă prețul cel mai scăzut, punctajul ofertanților va cântări mult dacă produsele provin din zona Olteniei și dacă lanțul de aprovizionare este unul scurt. Contractul va fi pentru o perioadă de 12 luni.

Conform documentelor publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), Universitatea solicită 2.000 de kg de burtă de vită naturală proaspătă, pulpă de vită proaspătă – 1.200 Kg, carne tocată de porc proaspătă – 4.000 Kg, coastă de porc cu carne proaspătă – 4.000 Kg, cotlet de porc dezosat proaspăt – 2.500 Kg, pulpă de porc dezosată proaspătă – 3.500 Kg, ceafă de porc dezosată proaspătă – 12.000 Kg și 200 de kg de mușchiuleț de porc dezosat proaspăt.

Cărnurile vor ajunge la Cantina Fast-Food de la Căminul Studențesc din Calea Bucuresti, la Cantina Rectoratului din sediul central al Universităţii din Craiova și la Casa Universitarilor.

Având în vedere specificul activității, există posibilitatea ca necesitatea în ceea ce privește cantitatea de produse achiziționate să se modifice, în sensul suplimentării cantităţilor iniţiale. Produsele suplimentare se pot comanda într-un interval de timp ce depășește
cu 3 luni durata contractului”, se arată în caietul de sarcini.

Ofertantul nu poate majora, sau micșora, după caz, prețul contractului, acesta fiind ”ferm pentru o perioadă de 3 luni de la semnarea acestuia”. ”După această dată se acceptă ajustarea prețurilor la produse din contract prin act adițional, la solicitarea scrisă a părții
interesate”, conform documentelor.

Evaluarea ofertelor se va face în funcție de preț, cea mai importantă componentă (40%), punctajul maxim fiind acordat celor care vin cu prețul cel mai scăzut.

Componența tehnică prevede ”realizarea unei etape de producție în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia”. Așa că, dacă produsele din carne provin de la crescători din Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți sau Vâlcea punctajul acordat va fi maxim, respectiv 30%. El se va înjumătăți dacă porcii și vitele din care provin produsele sunt crescute în vecinătatea regiunii S-V Oltenia. Dacă provin din restul țării, punctajul va fi de 10%, iar dacă vin din spațiul comunitar, ofertanții vor primi doar 5%.

Pe de altă parte, cu cât lanţul de aprovizionare este mai scurt, cu atât mai bine. Adică dacă producătorul este persoana fizică sau juridică care ofertează direct bunurile ia cel mai mare punctaj, de 30%. Procentul scade dacă ofertantul este intermediar (distribuitor/depozitar/comerciant care asigură furnizarea produselor de la producător
la consumator”.

Ofertele se pot depune până la 2 noiembrie 2023.

ALEGEREA EDITORULUI