Olguța Vasilescu a intrat în febra sărbătorilor de iarnă, cu aproape 2 milioane de beculețe: ”Va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”

931
Primarul Craiovei susține că totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii.

La Craiova a început febra sărbătorilor de iarnă. Cu întârziere – am putea spune, comparând momentul demarării pregătirilor din anii anteriori, care au început încă din septembrie – se montează instalațiile de lumini în zona centrală. Potrivit primarului Craiovei, anul acesta numărul beculețelor va fi aproape dublu față de cel din 2022.

Craiovenii au ținut-o tot anul din spectacol în spectacol, administrația locală pregătind direct, fie prin instituțiile subordonate, petreceri și evenimente mai mici sau de amploare. Edilul vrea să pună orașul pe harta turistică (inter)națională și nu ratează nicio ocazie pentru a mai organiza câte o chermeză sau paradă.

Însă, primăria se dă cel mai mult peste cap pentru târgul de Crăciun, acesta fiind și cel mai mediatizat moment al anului. Municipalitatea plătește câteva zeci de mii de euro, ca orașul să participe la o competiție care promovează, între altele, târgurile organizate de administrațiile locale. Până acum, Craiova s-a clasat pe locul 6, dar și pe podium, anul trecut clasându-se pe locul 3 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa, conform clasamentului European Best Destinations.

Declarațiile emfatice, cheia succesului

Nu știm cât a contat mediatizarea europeană, cert e că orașul s-a bucurat de un număr însemnat de vizitatori, cel puțin din zona Olteniei. Cel mai probabil datorită afirmațiilor bombastice pe care Olguța Vasilescu le face și apoi sunt expuse în mass-media locală și națională. Olguța își laudă necontenit ”puiul”, chit că este berc și chior. Neajunsurile craiovenilor sunt multe, iar banii alocați ar putea fi folosiți în scopuri pe care cetățenii le consideră a fi mai utile pentru a le îmbunătăți traiul.

În altă ordine de idei, primarul a anunțat aseară, pe paginile sale de Facebook, cum și-a propus să atragă atenția vizitatorilor anul acesta, de sărbători, între ”surprize” numărându-se pomul de Crăciun și ”o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”.

Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea. Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Alice nu dispare, Alice se transformă

Primarul a detaliat conceptul pe care l-a ales, tematica fiind desprinsă din povestea Crăiesii Zăpezilor, în fapt nimeni alta decât Alice (din Târgul de Paște de anul acesta?!), dar ”cu alte haine și baghetă magică”, care îl va aștepta, evident, pe Moș Crăciun:

Alice în Țara minunilor, personaj din tema aleasă de primărie pentru Târgul de Paște de anul acesta / Sursa foto: Facebook

Totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”, a scris edilul.

 

Împodobește, mamă, barul

Edilul a mai scris că nu vrea să divulge ”toate surprizele”, nu înainte de a mai nota câteva dintre ele:

În premieră, barurile, restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților. La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”.

LOV: ”Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri”

În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi. Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa!”, și-a încheiat Olguța Vasilescu postarea pe rețeaua de socializare.

ALEGEREA EDITORULUI