VIDEO Imagini ca din filme cu spargerea dată de un hoț de bijuterii într-un magazin din Craiova

993
Spărgătorul și-a luat toate măsurile pentru a se asigura că nu va lăsa urme
Reclame

Polițiștii din Craiova au făcut publică o filmare din incinta unui magazin de bijuterii din oraș în timp ce era spart de un hoț. Imaginile, datând din 6 septembrie a.c., sunt parcă desprinse din filmele americane. Bărbatul este protejat de un costum alb pentru a nu lăsa urme, se târăște pe podea cu mișcări atente, în gură ține o lanternă, iar într-o mână un sac.

Cu tot efortul depus de hoț, organele de anchetă au reușit să identifice doi suspecți. Un bărbat și o femeie. Oamenii legii nu s-au lăsat mai prejos și au acționat pe măsură. Cei doi au fost prinși pe Aeroportul ”Henri Coandă” din București, pe unde voiau să fugă din țară. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani şi o femeie de 32 de ani, ambii din comuna Călinești, judeţul Teleorman.

A furat bijuterii de 880.000 de lei

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în dimineaţa zilei de 6 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi de un bărbat din Craiova că, în noaptea de 05/06 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta unui magazin situat pe Strada Brestei din oraș. De aici, ar fi sustras mai multe bijuterii, prejudiciul fiind estimat la circa 176.000 de euro.

Având în vedere natura evenimentului şi modul de operare folosit, o echipă complexă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-a deplasat la faţa locului, preluând cauza, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, s-a stabilit faptul că bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, femeia rămânând în afara clădirii în scopul asigurării locului faptei, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 880.000 de lei”, a informat, azi, IPJ Dolj.

Cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, cei doi au fost identificaţi, ieri, în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, fiind preluaţi şi conduşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. La activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București şi I.P.J. Teleorman.

Pe această cale, dorim să le mulţumim public cetăţenilor care au sprijinit într-un mod esenţial soluţionarea acestui caz, prin punerea la dispoziţie a imaginilor video, dând dovadă de onestitate, simţ civic şi responsabilitate, ce inevitabil contribuie la combaterea criminalităţii”, au mai transmis polițiștii doljeni.

ALEGEREA EDITORULUI