Certificat de urbanism pentru 45 de stații de încărcare a mașinilor electrice în Craiova

779
Craiova / Sursa foto: Indiscret

Cele câteva zeci de stații (puncte) de reîncărcare a vehiculelor electrice vor fi amenajate în Craiova în cadrul unui proiect finanțat prin PNNR. Valoarea celor 45 de puncte de încărcare depășește un milion de euro.

Comisia de Sistematizare a circulației rutiere și pietonale din cadrul Primăriei Craiova a avizat, în ședința de luna trecută, execuția lucrărilor, iar municipalitatea a emis Certificatul de urbanism pe 10 octombrie a.c.. În cazul acestor construcții nu este necesară autorizație de construire, se menționează în document.

Finanțarea pentru realizarea stațiilor este nerambursabilă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 10-Fond local, Investiția I.4: Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, în cadrul proiectului „Document de Planificare Urbană în format diGital pentru
Municipiul Craiova – PUG Craiova”.

Valoarea lui totală este de 8.723.024,40 lei, fără TVA, din care 5.538.037,50 lei fără TVA, reprezintă valoarea celor 45 de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice alocate automat în aplicația PNRR.

Conform documentelor de urbanism, amplasamentele solicitate pentru plasarea punctelor de încărcare se află în zone de căi pietonale și parcări, parțial în zona de protecția a unor monumente istorice sau zona centrală si istorică:

Terenuri intravilane apartinand domeniului public (…). Partial imobile situate in zona de protecție în vecinatatea monumentului istoric Parcul ”Nicolae Romanescu” fost Parcul ”Bibescu” pozitia 276 cod DJ-II-a-A-07924 din lista monumentelor istorice aprobata conform Ordinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National nr. 2828/2015 si pozitia 100, cod DJ-II-a-A-08068”.

Se propune: 45 (puncte) statii de reincarcare vehicule electrice in Municipiul Craiova, in cadrul proiectului: Document de planificare urbana in format digital pentru Municipiul Craiova – P.U.G. Craiova. Conform art. 11^2 din Legea nr. 50/1991 R, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții: «Se pot executa fără autorizație de construire lucrările pentru amplasarea și racordarea la rețeaua de alimentare cu energie electrică a punctelor/stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice, care nu determină congestionarea sau blocarea traficului pietonal și/sau rutier, pe baza unui aviz de amplasare emis de autoritatea administrației publice locale competente să emită autorizația de construire conform prevederilor art. 4»”, se arată în Certificatul de urbanism.

ALEGEREA EDITORULUI