Dosar penal pe numele conducerii unui liceu din Craiova, după ce o elevă susține că a fost păruită

8039
Liceul Nenințescu, Craiova / Foto: Facebook
Reclame

O elevă de clasa a XI-a susține că a fost trasă de păr cu violență, în incinta unității, după ce directoarea a văzut-o fumând. În urma acuzațiilor, reclamate și la poliție, conducerea Liceului Tehnologic “Costin D. Nenițescu” (Liceul de Chimie) din Craiova are dosar penal, fiind cercetată pentru purtare abuzivă. Managerul, Carmen Dașoveanu, spune că ar fi vorba de o răzbunare, pentru că eleva respectivă ar fi fost implicată de-a lungul timpului în mai multe conflicte cu colegi și cadre didactice și s-ar fi simțit nedreptățită.

Incidentul a avut loc în urmă cu circa două săptămâni, în curtea liceului. Fata, în vârstă de 17 ani, recunoaște că fuma atunci când a fost surprinsă de directoare, dar spune că abordarea acesteia a fost abuzivă și violentă. ”Putea să îmi spună diplomat, fiindcă, da, mi-am asumat vina că, da, eu chiar am greșit, chiar fumam în momentul acela, nu să mă tragă de păr și să aibă comportamentul acela”, afirmă adolescenta.

Eram cu un coleg, în timpul pauzei, eu fumam, când a venit doamna directoare. Eram cu spatele și a venit și m-a tras de păr foarte rău. Nu știam cine este, m-am întors și am apucat-o de mână, apoi am văzut că este dumneaei, care nu îmi dădea deloc drumul”, afirmă eleva, cele povestite fiind susținute și de colegul care o însoțea.

Aceasta spune că, după ce a fost păruită bine de directoare a părăsit incinta școlii, și-a sunat mama, care a sfătuit-o să anunțe poliția. Ceea ce a și făcut. Tânăra mai spune că între ele și directoare au mai fost divergențe, lucru pe care și directoarea Carmen Dașoveanu îl susține.

Eleva care mă acuză este cu un istoric bogat de acte de violență și jigniri la adresa colegilor și profesorilor. În clasa a IX-a a bătut o colegă în timpul unei ore de curs, în urma căreia victima și-a scos certificat medical și a depus plângere penală. Ulterior, când tatăl victimei a aflat ce probleme psihice are agresoarea, și-a retras plângerea penală.
În clasa a X-a a creat din nou o situație delicată, amenințând o profesoară că o va bate și a amenințat telefonic mamele unor colege de clasă, jignindu-le. În toate adresările folosește un limbaj greu de descris. În urma acestor evenimente, pentru care am dovezi și documente, am solicitat sprijinul Biroului Siguranță Școlară, care a desfășurat o anchetă în acest sens, pe parcursul anului școlar trecut. Tot ce pot să afirm este că reacția elevei și, mai ales a mamei, este o răzbunare asupra mea, ea considerându-se mereu nedreptățită”, a declarat, pentru Știri Craiova, Carmen Dașoveanu, directoarea Liceului Tehnologic “Costin D. Nenițescu” din Craiova.

Carmen Dașoveanu, directoarea Liceului ”Nenițescu” din Craiova / Sursa foto: Facebook

Părinții fetei au depus plângere la IPJ Dolj împotriva conducerii unității școlare, iar poliția a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, în care cercetează dacă cele relatate se confirmă.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Dolj a demarat verificări.

Am fost sesizați în legătură cu aspectele semnalate atât noi, cât și Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Dolj. ISJ Dolj desfășoară în această perioadă o serie de verificări și, în conformitate cu atribuțiile și competențele ce ne revin, vom lua măsurile ce se impun. Vă vom informa cu privire la rezultatul verificărilor”, a precizat pentru Stiri Craiova, purtătorul de cuvânt al IȘJ Dolj, Nicoleta Lițoiu.

Mai mulți elevi de clasa a XI-a și a XII-a susțin că sunt victime ale bullyng-ului profesorilor și directoarei, fiind jigniți des de conducerea unității de învățământ, dar și de o parte a cadrelor didactice. Ba chiar susțin că și un angajat al liceului, aflat în pragul pensionării, ar fi fost pălmuit și jignit, anul școlar trecut, de directoare.

ALEGEREA EDITORULUI