Defășurare de forțe, la Craiova, după ce un bărbat a anunțat la 112 că i-a dispărut nepoata. După căutări, poliția a aflat că era o minciună și l-a amendat cu 4.000 de lei

1145
Fotografie cu rol ilustrativ!
Reclame

Alertă maximă în rândul poliției, marți seara, la Craiova, după ce un bărbat de 30 de ani a apelat Serviciul Unic de Urgență 112. El a cerut ajutor ca să-și găsească nepoata, pe care ar fi pierdut-o în zona unui magazin din centrul orașului. Oamenii legii au reacționat imediat, fiind chemați inclusiv lucrători din timpul liber.

Apelul a avut loc pe 17 octombrie, în jurul orei 18:00. Bărbatul i-a spus operatorului și polițiștilor Secției 1 că, în timp ce se afla în zona unui complex comercial de pe Strada Unirii, ar fi pierdut-o pe nepoata sa în vârstă de 8 ani.

Toate patrulele aflate în serviciu au fost redirecționate în zona respectivă, inclusiv poliţişti de investigaţii criminale, care au căutat copila mai bine de o oră. S-au vizionat toate înregistrările de pe camerele de luat vederi din zonă și din magazinul Mercur, fără a obține vreo pistă pentru găsirea fetei.

Între timp, oamenii legii l-au identificat pe bărbatul care le ceruse sprijinul, un craiovean de 30 de ani. După ce au stat de vorbă cu el, au constatat că născocise întreaga poveste, fiindcă voia să-și vadă, de fapt, fiica. În realitatea, nu exista niciun copil pierdut, fetița sa fiind în grija mamei.

Cu ocazia audierii, acesta a recunoscut faptul că a apelat în mod nejustificat S.N.U.A.U 112, motivându-şi gestul prin faptul că nu și-a văzut fetița de foarte mult timp, considerând că prin sesizarea poliţiei îi va fi adusă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Potrivit acestuia, craioveanul a fost amendat, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, cu amendă în valoare totală de 4.000 lei.

Reprezentanții IPJ Dolj atrag atenția, cu această ocazie, că apelarea prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Aşadar, nu abuzaţi de acest număr de telefon fără a avea într-adevăr un motiv real sau o urgenţă!

Potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de a

ALEGEREA EDITORULUI