Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, marcată la Liceul de Artă din Craiova

673
Reclame

Centrul Regional Craiova al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează în această perioadă diverse activități informativ-preventive cu specialiștii din domeniu, activități preventive în unități școlare, iar astăzi, 18 Octombrie, marchează Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Liceul de Artă Marin Sorescu. Mesajul antitrafic este transmis într-o manieră artistică, cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Liceul de Artă și Palatul Copiilor, în prezența partenerilor instituționali și organizaționali.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii desfășoară, până la 21 octombrie 2023, o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.

În acest sens, prin intermediul Centrelor Regionale ale A.N.I.T.P. sunt desfășurate o serie de acțiuni la nivel national, dintre care menționăm: acțiuni de informare în punctele de trecere a frontierei, în unitățile de învățământ, în comunitățile defavorizate, întâlniri de lucru cu specialiști și parteneri instituționali și organizaționali, dezbateri pe tema traficului de persoane, flashmob-uri.

Acțiunile sunt menite să contribuie la informarea și sensibilizarea publicului larg, dar în mod special al categoriilor vulnerabile cu privire la fenomenul traficului de persoane.

Activitățile au debutat duminică, 15 octombrie, când, în parohiile ortodoxe a fost citit un cuvânt de învățătură elaborat în colaborare cu Patriarhia Română, menit să contribuie la prevenirea traficului de persoane în principalele sale forme de manifestare. Cu această ocazie au fost transmise îndemnuri menite să elimine prejudecățile referitoare la situația și alegerile victimelor traficului de persoane, importanța implicării comunității și informații  despre principalele semne de manifestare ale acestui fenomen.

În aceiași perioadă, pe canalele de social media ale instituției și ale partenerilor sunt promovate mesaje relevante prin care să se facă cunoscut fenomenul traficului de persoane și să contribuie la o mai bună protecție a cetățenilor.

Informaţii de background:

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la traficul de persoane. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

Informaţii suplimentare:
Telefon: 021-303 70 80 / int 15470, Fax: 021-319 01 83, E-mail: 
presa.anitp@mai.gov.ro
Website: 
anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania,
Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Instagram: anitpromania

Twiter: @ANITPRomania

TikTok: @anitpromania

ALEGEREA EDITORULUI