(VIDEO) Așa arată noul Fantasy Parc din Craiova. Inaugurarea, la anul

17194

Aproape gata de finalizare, dar cu termenul de execuție depășit, noul parc, în suprafață de circa 3,5 ha, pe care administrația Vasilescu îl construiește într-o zonă aflată la limita dintre cartierele Craiovița Nouă și George Enescu a fost vizitat, ieri, de premierul Marcel Ciolacu.

După evenimentul de lansare a noii game de autoturisme care vor fi produse la uzina Ford Otosan din Craiova, oficialitățile locale, județene și centrale, însoțite de reprezentanții mass-media, s-au deplasat în parc.

Alaiul, condus de gazda Olguța Vasilescu, a străbătut aproape în fugă parcul pe aleea principală, ca într-o cursă contra cronometru.

De la fereastra unei unități de învățământ din imediata apropiere, o elevă i-a făcut o declarație primăriței, strigând din toți rărunchii: ”Olguța, te iubesc!”, stârnind amuzamentul audienței. Ajunși în celălalt capăt al parcului, primarul și Marcel Ciolacu au susținut declarații de presă.

Practic, aceasta a fost toată vizita, fiindcă imediat după ce au vorbit jurnaliștilor, toată lumea a plecat în trombă către un alt obiectiv de vizitat: șantierul de la Aeroportul Craiova.

Ciolacu: ”Suntem la Olguța acasă, e fără cuvinte”

Așa cum le stă bine invitaților, mai ales din același partid de guvernământ, cuvintele au fost numai de laudă.

Suntem la Olguța acasă, e fără cuvinte să vezi o asemenea dezvoltare într-un an an de zile, într-un loc părăsit, într-un cartier de blocuri foarte populat. O să mergem și la Aeroport, unde se extinde datorită Consiliului Județean și, încet, încet, dacă faceți și cargo la Craiova, deveniți HUB atât pentru nordul Bulgariei, cât și pentru Serbia. Practic, vedem o viziune europeană, cred că de la Claudiu Manda. Ei fac o echipă extraordinară la Dolj, se dezvoltă tot orașul, după cum vedeți, în zona pentru copii, părinți, investiții majore și infrastructură care va atrage în viitor și mai multe investiții, cum spuneau și cei de la Ford”, a declarat Marcel Ciolacu, prim-ministrul României.

Fântână arteziană în Fantasy Parc

Edilul Craiovei a afirmat că parcul este gata din punct de vedere al execuției, însă mai sunt de amplasat elemente de butaforie. În orice caz, deocamdată parcul nu este deschis publicului. Și nici nu va fi curând, conform unei postări publicate pe Facebook:

Olguța Vasilescu: ”Fantasy Park se va deschide în primăvară, când vor înflori și plantele sădite acum”

Nu e o inaugurare propriu-zisă, este finalizarea primei etape pentru Fantasy Parc, în sensul că au ieșit constructorii, se face recepția. Urmează să așteptăm un pic să crească plantele până la primăvară. De asemenea, să pregătim căsuțele pe care le vedeți aici cu mobilier și foarte multă butaforie și foarte multe lumini, așa cum i-am obișnuit pe Craioveni. (…) Lucrăm cu echipele noastre, cu RAADPFL, regie din subordinea primăriei, care s-au specializat în mobilier urban, pe butaforie, pe sculpturi din lemn, fac lucruri extraordinar de frumoase, pe care nu le veți găsi nicăieri în România”, a spus Olguța Vasilescu.

Construcția Skate Parcului, lansată în licitație

Potrivit acesteia, parcul are trei zone: ”una de părinți, care alături de terasă are și o scenă, unde sperăm să evolueze cât mai mulți artiști locali. Apoi, este zona de adolescenți, cu fitness, terasă și, din primăvară, va începe construcția unui skate parc”, proiectul fiind în procedură de licitație pentru execuția lui.

Mai este această zonă a copiilor, care este foarte frumoasă. Suntem convinși că vor fi foarte mulți copii care vor veni în acest parc, în primul rând pentru că este lângă Craiovița, care nu are niciun parc important, deși este aproape un oraș, putem spune, având în vedere că are 80.000 de locuitori. Aici acum câțiva ani era o zonă insalubră, o zonă pe care nu prea puteai să o frecventezi din cauza mirosului. Am casetat canalul Cornițoiu și a apărut acest parc, unul foarte frumos. E, practic, al doilea parc la care noi am lucrat anul acesta. Celălalt a fost inaugurat în vară, Pedagogicul”, a declarat Olguța Vasilescu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, suprafața totală a terenului pe care se construiește Fantasy Park este de 35.712 metri pătrați.

Cât despre cheltuielile cu amenajarea lui, municipalitatea a precizat, la solicitarea Stiri Craiova, că ”nu pot fi încă estimate, deoarece proiectul este încă în desfășurare”. Știm, însă, că execuția lucrărilor a fost atribuită pentru 7,2 milioane de lei (fără TVA) firmelor Oltenia Garden SRL, Bugaru Trans SRL și Yardman SRL.

Iar deschiderea, așa cum menționa și șefa administrației locale pe Facebook, ”cel mai probabil va avea loc în primăvara anului viitor, pentru a oferi vegetației – plante, arbori etc. – o perioadă optimă pentru a se dezvolta, dar și pentru a pregăti căsuțele tematice care vor fi echipate cu mobilier, elemente de butaforie inedite și o iluminare spectaculoasă”, au mai explicat cei de la Primăria Craiova.

ALEGEREA EDITORULUI