Spitalul Regional Craiova, disponibil doar pe hârtie, acum și-n varianta machetă și animație 3D

840

Cel puțin 44 de luni va dura construcția noului Spital Regional de la Craiova. Execuția complexei unități spitalicești a fost lansată, astăzi, în sistemul de licitații publice. Se estimează că partea de atribuire a lucrărilor va dura circa șase luni, până în luna mai a anului viitor.

Până atunci, tot azi, la Craiova, autoritățile locale și centrale, medici și jurnaliști au participat la un eveniment de ”inaugurare a machetei”, ca să parafrazăm din alocuțiunea unui distins invitat, prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Cu macheta alături, fiindcă, da, chiar ea a fost motivul conferinței de astăzi, președintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, George-Adrian Popa, managerul de proiect Cristina Gafton și Silviu Popăescu, arhitect în cadrul echipei de proiectare, au prezentat și verbal proiectul „Construire Spital Regional de Urgență Craiova”, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Ca să vă faceți o idee cât va fi de mare, trebuie să vă spunem că suprafața desfășurată a Spitalului Regional din Craiova va fi cât jumătate din Casa Poporului”, au precizat organizatorii.

Până la următoarele noutăți, lăsăm mai jos fotografiile din cadrul evenimentului, cât și pe cele puse la dispoziția mass-media pentru diseminare.

Sala unde a fost prezentată macheta a fost neîncăpătoare. La propriu

ALEGEREA EDITORULUI