Cade cortina peste Doljchim. OMV Petrom pregătește demolarea ultimelor clădiri

1163

E actul final pentru ceea ce a fost odată Combinatul Doljchim. Seria demolărilor pe fosta platformă industrială, desfășurate în ultimii ani, intră în ultima fază. OMV Petrom face demersurile pentru dezafectarea și eliminarea ultimelor construcții rămase din Combinatul de la Ișalnița. 

Combinatul Doljchim, pe vremuri / Sursa: Reddit

Este vorba de fosta zonă PSV. Lucrările de demolare/desființare se vor realiza pe o suprafață totală de 46.885 mp.

Proprietarul spune că este posibil ca acest teren să fie folosit ulterior pentru extinderea parcului fotovoltaic pe care OMV urmează să-l amenajeze pe platforma Doljchim.

Având în vedere că structurile existente pe amplasament nu mai sunt funcționale și se află într-un stadiu avansat de degradare, este necesară desființarea acestora și eliberarea terenului pentru o posibilă folosință ulterioară privind extinderea proiectului (…) “ ”Construirea unui parc fotovoltaic pe terenul OMV Petrom, în localitatea Işalniţa, pe amplasamentul fostului Combinat Doljchim, inclusiv branşamente şi racorduri”)”, se arată în documentația depusă la Agenția de Mediul.

Documentație OMV Petrom pentru dezafectare/demolare construcții Doljchim

Ultima fază de curățare a platformei constă în demolarea unor clădiri care au avut rol de ateliere, magazii, birouri și hale.

În contextul continuării eliberării terenului fostei platforme industriale a Combinatului DOLJCHIM Craiova de clădirile rămase pe amplasament şi crearea de noi oportunităţi de utilizare a terenului, proiectul are ca obiectiv demolarea/ desfiinţarea construcțiilor existente pe amplasamentul Doljchim. În prezent, aceste structuri se află în stare avansată de degradare și și-au pierdut utilitatea, fapt pentru care este necesară desființarea lor”,  argumentează beneficiarul.

Construcțiile sunt dispuse grupat în fosta zonă PSV a platformei Doljchim. Ele erau echipate cu utilaje specifice. Suprafața lor este de 34.435 mp:

– C 426- MAGAZIE MODELE – S (suprafața) = 119 mp;
– C 428 – HALA INDUSTRIALA ATELIER FORJA – S = 612 mp;
– C 430 – HALA DEBITARE LAMINATE – S = 255 mp;
– C 431- MAGAZIE LAMINATE – S = 84 mp;
– C 432- MAGAZIE – S = 13 mp;
– C 435- BIROU TEHNOLOGIC – S = 68 mp;
– C 436- HALA ATELIER MECANIC + GRUP SOCIAL – S = 4411 mp;
– C 439 – CAMERA ELECTROFILTRARE – S = 349 mp;
– C 440 – INSTALATIE – S = 20 mp;
– C 441 – HALA ATELIER MECANIC + GRUP SOCIAL+POST TRAFO – S = 6262 mp;
– C 442- ATELIER CONTROL NEDISTRUCTIV– S = 225 mp
– C 425/ C1 – CLĂDIRE DEPOZIT ULEI – S =186 mp; C 429/ C2 – Cladire grup social +hala industriala+ atelier mecanic – S =8291 mp.

Conform documentelor, singura construcție prevăzută cu subsol este depozitul de ulei. Demolarea îl va include, groapa rezultată urmând să fie umplută cu pământ.

În documente se mai arată că perioada de execuție a lucrărilor de dezafectare/demolare va fi de circa 12 luni, cu mențiunea că se poate prelungi în funcție de situația concretă din teren, dar și de condițiile atmosferice. Proiectul se va pune în operă pe parcursul anilor 2023 – 2024.

Combinatul a fost deschis în 1962 și închis în 2010. Despre asta puteți găsi mai multe informații AICI.

ALEGEREA EDITORULUI