Ciolacu a ”oprit” risipa bugetară la Craiova: Atelier pentru copii, de sculptat și pictat dovleci, anulat din cauza măsurilor de austeritate

561
Reclame

Casa de Cultură Traian Demetrescu (CCTD) din Craiova a anunțat, astăzi, că anulează două evenimente pentru copii, care urmau să fie organizat pe 31 octombrie 2023, din cauza măsurilor de reformă bugetară asumate de premierul Marcel Ciolacu.

Era vorba despre un atelier pentru copii, de sculptat și pictat dovleci, și un spectacol interactiv cu tema Halloween. Accesul la ambele era gratuit. 

Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 90 din 27 octombrie 2023, pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023, Casa de Cultură Traian Demetrescu este nevoită să anuleze atelierul pentru copii și spectacolul interactiv Spooky Garden, evenimente cu tematică de Halloween, care anterior fuseseră anunțate pentru 31 octombrie 2023.  Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate”, au transmis reprezentanții CCTD Craiova.

Ciolacu: ”Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli”

Pe de altă parte, Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că OUG privind reducerea cheltuielilor pentru organizarea unor evenimente nu afectează marile oraşe, unde târgurile de Crăciun aduc venituri la buget, ci comunităţile mici, unde cheltuielile în acest scop nu se justifică.

Eu sunt foarte interesat dacă cel de la New York (târgul de Crăciun – n.r.) se va deschide. Târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt nişte cheltuieli iniţiale cum se fac în toată lumea (…). Sunt ferm convins că, de Crăciun, în municipiul Bucureşti va exista un târg de Crăciun, dar prin închiriere, prin taxele luate de municipalitate, el va aduce venituri. Adevărat, nu consider că e normal ca într-o comunitate cu 500 de locuitori, să cheltuim pe beculeţe 100.000 de euro. Aici a intervenit statul român şi mi se pare corect. Dar să nu confundăm lucrurile. N-am nicio problemă, când se interzice Târgul de Crăciun de la Viena, atunci o să-l interzic şi eu pe cel din Bucureşti”, a precizat Ciolacu la târgul INDAGRA, potrivit Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 27 octombrie decretul pentru promulgarea „ordonanței austerității”, măsurile fiscal-bugetare asumate de Guvernul Ciolacu.

Pe 26 septembrie, premierul Marcel Ciolacu declara, în plenul reunit al Parlamentului, în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul privind măsurile fiscale, că „de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepţiile peste excepţii din mediul privat! Şi mai ales – s-a terminat cu banii făcuţi uşor din evaziune fiscală!”.

ALEGEREA EDITORULUI