Craiovenii testează primii, la Târgul de Crăciun, o roată panoramică hi-tech ”comandată special” în Olanda

2556
Roata panoramică aparține unei firme din București. Proprietarul plătește către RAADPFL Craiova o chirie pentru spațiul utilizat

Marea noutate a ediției din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova este o roată panoramică hi-tech construită în 2023, în Olanda, potrivit proprietarului ei, o societate din București care are ca domeniu principal de activitate închirierea și leasing-ul cu bunuri recreaționale și echipament sportiv. Potrivit directorului general al companiei, ”roata a fost special comandată pentru Craiova”.

Așadar, este o noutate în România, Craiova fiind primul loc în care este pusă în funcțiune. Are o înălțime de 40 de metri, iar în centru are un ecran LED, pe care poate fi rulată grafică video. 

Roata panoramică aparține unei firme din București. Proprietarul plătește către RAADPFL Craiova o chirie pentru spațiul utilizat

În Craiova este prima instalare care s-a făcut în România. A fost comandată special pentru Craiova, să fie și în tematica Târgului, care ni s-a spus că este frozen (nr. gheața). Poate fi folosită de toată lumea, de la copii mici până la adulți”, a precizat, pentru Stiricraiova.ro, Lucia Prăjișteanu, director general al Britta Trading, firma care deține roata panoramică.

Conform acesteia, ea a fost amplasată pe o suprafață de teren din Piața William Shakespeare (esplanada Teatrului Național) în baza unui contract de închiriere a spațiului cu RAADPFL Craiova.

Roata panoramică hi-tech are 200.000 de led-uri și o capacitate de 140 de locuri. Din punctul cel mai înalt se poate admira tot orașul.

Inaugurarea Târgului se Crăciun, cu aprinderea iluminatului festiva, este programată vineri, 17 noiembrie, de la ora 18.30. ”Nu ratați Târgul de Crăciun de la Craiova fiindcă nici nu știți ce pierdeț!”, a scris primarul Craiovei, Olguța sa Vasilescu, pe pagina sa de socializare.

ALEGEREA EDITORULUI