Liberalii privesc la Craiova: Are Primăria bani, mai mulți chiar decât Bucureștiul

696
Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii și Nicolae Giugea, președintele PNL Craiova

”Dacă ne uităm bine în jurul nostru, ajungem la concluzia că Primăria Craiovei are bani. Nu cred că poate contesta cineva că Primăria Craiovei nu are bani. Nu. Primăria Craiovei are bani, are bani mai mulți decât multe primării din România, cred că mai mulți chiar decât Primăria Municipiului București, după modul de manifestare și de etalare a bogăției”, a declarat, azi, președintele PNL Craiova, Nicolae Giugea, în cadrul unei conferințe de presă.

Așa că șeful liberalilor organizației locale a anunțat că aleșii lor nu vor vota majorarea taxelor și impozitelor propuse de Executiv pentru 2024.

Atâta timp cât ai bani, de ce să vii să majorezi taxele și impozitele? Nu vom vota bugetul anului în 2024 cu majorări de taxe și impozite locale”, a declarat Giugea. Ba chiar ”consilierii locali ai PNL vor veni cu propuneri clare de investiții care trebuie realizate la nivelul municipiului Craiova”, pentru că ”avem bani”, a adăugat liberalul.

Peneliștii nu votează bugetul. Nici nu au cu cine

Întrebat de jurnaliști dacă PNL mai are, totuși, consilieri locali la Craiova, și care sunt ei cu nume și prenume, Nicolae Giugea a răspuns că… îi va comunica prin email. Pentru cei care poate or fi uitat, vreo patru aleși municipali liberali au plecat, unii deocamdată cu sufletul, la PSD, năruind speranțele dreptei de a avea vreun cuvânt de spus în municipiu. Unul a ajuns prefectul județului, celălalt viceprimar al orașului.

În altă ordine de idei, cu câteva minute înainte de declarațiile de mai sus, șeful Casei Naționale de Pensii, craioveanul Daniel Baciu, anunțase în cadrul aceleiași conferințe, că de la 1 ianuarie pensiile vor fi majorate.

Cu cât se majorează pensiile de la 1 ianuarie?”, l-a întrebat Giugea pe președintele Casei de Pensii. ”Cu 13,8%”, a răspuns Baciu.

Știți care e propunerea de majorare a taxelor și impozitelor la nivel local, la propunerea primăriei, a doamnei primar, că e managerul urbei, începând cu 1 ianuarie 2024: 13,8%. Deci, pe de-o parte le dai creștere de 13,8% pe legea pensiilor și vine Primăria Craiova și le ia 13,8%. Păi și echitatea socială unde este?”, și-a încheiat Giugea pledoaria.

Proiectul de Hotărâre a Consiliului Local Craiova privind stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru 2024 este în dezbatere publică până pe 21 noiembrie 2023. Într-adevăr, toate taxele și impozitele urmează să fie indexate cu 13,8 la sută, adică cu rata inflației.

Candidați la Primărie?

Întrebat și dacă va candida la fotoliul de primar al Craiovei, Nicolae Giugea a răspuns că el ar vrea, dar e o decizie pe care mai-marii partidului o vor lua: ”Deocamdată, nu s-a stabilit nimic”.

ALEGEREA EDITORULUI