Undă verde pentru ca fosta Universitate ”Mihai Viteazul” din Craiova să devină spital clinic

2411
Sursa foto: Google Maps

Clădirea fostei Universități ”Mihai Viteazul” din Craiova devine spital clinic privat. Investitorul care a preluat-o a obținut Autorizația pentru schimbarea destinației și intervenții nestructurale, la aproape un an de la emiterea Certificatului de Urbanism.

Investiția îi aparține Alidei Gogescu, fondatoarea centrelor medicale Sama, preluate în 2015 de MedLife, cel mai mare jucător din domeniul serviciilor de sănătate private.

Captură foto schiță proiect atașată la AC
”Se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: schimbare de destinație din imobil Facultatea Mihai Viteazul în spital clinic, recompartimentare nestructurală 40% și extindere (scară + lift) la imobil existent”, se arată în Autorizația de Construire emisă pe 16 noiembrie de autoritatea locală.
În Certificatul de Urbanism nr. 1868 din 28.10.2022, care a stat la baza emiterii autorizației de construire se preciza că ”imobilul poate fi utilizat cu condiția desfășurării activităților din sfera învățământului preuniversitar sau universitar”.
Conform legii, un spital clinic are în componență secții clinice universitare care asigură asistență medicală, desfășoară activitate de învățământ, cercetare știinţifică-medicală și de educație continuă, având relații contractuale cu o instituție de învățământ medical superior acreditată. Institutele, centrele medicale și spitalele de specialitate, care au în componență o secție clinică universitară sunt spitale clinice.

Universitatea ”Mihai Viteazul” din Craiova și-a pierdut dreptul de a mai organiza examene de admitere în urmă cu circa 11 ani, pentru că nu mai respecta standardele de asigurare a calității actului de învățământ.

Cât despre noul business care se conturează, Alida Gogescu declara, conform zf.ro, că ”este firesc să fie în Craiova. Te dezvolţi în oraşele unde se îndreaptă oamenii. Te duci cu investiţiile în oraşele unde ai medici, iar Craiova este centru universitar“. Conform aceleiași surse, investiţia în noul spital ar putea ajunge până la 9 milioane de euro, oncologia urmând să fie doar una dintre specializările care vor fi abordate în unitatea din Craiova.

Citește și:

Clădirea fostei Universități ”Mihai Viteazul” din Craiova se transformă în spital clinic privat

ALEGEREA EDITORULUI