Partidul Ecologist Român și Partidul Verde – Verzii și-au unit forțele în Alianța AER pentru România

856

Sub semnul speranței și al schimbării autentice, Partidul Ecologist Român și Partidul Verde – Verzii, membru al Verzilor Europeni, au inaugurat Alianța AER pentru România. În semn de unitate și determinare, liderii au semnat, pe 9 decembrie 2023, protocolul Alianţei. La eveniment au fost prezenți și copreședinții Filialei Dolj a Partidului Verde – Verzii, Ileana Daniela Șania și Mihai Stoian.

Această alianță se distinge printr-un program politic care promite să redefinească relația dintre guvernanți și cetățeni, punând accent pe implicarea tinerilor și pe recâștigarea încrederii publice în instituțiile statului.

Este un proiect politic deschis către toți iubitorii de natură, oameni şi animale, către antreprenorii cu viziune verde, către toți cei care cred în nevoia de aer curat, ape curate și produse curate.

Este timpul ca o ţară cu atâtea probleme de mediu si cu atâtea oportunităţi în materie de economie verde să aibă o forţă verde în structurile nationale si locale de decizie publică. Este timpul pentru un nou val de lideri, unul care nu doar că ascultă, dar care face din participarea tinerilor în procesul decizional o prioritate. Votați, implicați-vă, și împreună, vom modela România pe care o meritați, o ţară în care nimeni nu va fi lăsat în urmă“, a declarat Marius Lazăr, de la Partidul Verde – Verzii.

Semnatarii mai spun că AER pentru România este un proiect care va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabile, care va pedepsi drastic orice infracţiune la adresa mediului, de la defrişări ilegale la transporturi ilegale de deşeuri.

Un proiect care va da încredere electoratului verde, ecologist sa investeasca un vot util la alegerile din 2024.

AER pentru România este o alianţă care va uni generatiile pentru un viitor comun in bunastare si solidaritate.

“Ne adresăm tinerilor, celor care sunt dezamăgiți de politica de ieri, și le spunem: Alianța AER este aici pentru voi. Noi nu promitem, noi acționăm, transformăm, și împuternicim fiecare voce să conteze”, afirmă Florin Secară, de la Partidul Ecologist Român.

La rândul său, Lavinia Cosma, din cadrul Partidului Verde – Verzii, spune că: Vrem să construim o Românie în care fiecare cetățean, indiferent de vârstă sau regiune, simte că poate influența cursul dezvoltării naționale. Politica nu este doar despre politicieni, este despre fiecare dintre noi“.

Programul Alianței AER pune un puternic accent pe inovație, sustenabilitate și justiție socială, vizând să inspire o generație întreagă de români să ia atitudine și să participe activ la schimbarea pe care și-o doresc.

”Înaintea Zilei Drepturilor Omului, semnarea protocolului este mai mult decât simbolică; este un angajament ferm că Alianța AER va lupta pentru drepturile și libertățile fiecărui cetățean și va promova o guvernanță deschisă și responsabilă. Fiecare inițiativă și politică care va fi promovată de alianță este concepută pentru a servi interesele cetățenilor și pentru a promova o Românie verde și echitabilă”, mai transmit semnatarii protocolului AER pentru România.

la care au fost prezenti si copresedinti filialei Dolj al partidului Verde-Verzii,Șania Ileana Daniela si Mihai Stoian

ALEGEREA EDITORULUI