Olguța Vasilescu a prelungit Târgul de Crăciun ”la cererea agențiilor de turism”

834
Patinoar - Târg de Crăciun Craiova 2023 / Foto: Primăria Craiova

Primăria Craiova, condusă de Lia Olguța Vasilescu, a decis să prelungească termenul de funcționare a Târgului de Crăciun. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, decizia a fost luată ”în urma cererilor venite din partea agențiilor de turism”.

Anul acesta, târgul a debutat pe 17 noiembrie, iar data inițială până la care urma să se desfășoare era 2 ianuarie 2024. Conform anunțului, perioada a fost extinsă cu încă cinci zile, respectiv până la 7 ianuarie. Programul este zilnic, între orele 12.00 – 22.00.

Anul trecut Târgul de Crăciun a durat mai mult, desfășurându-se în perioada 11 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2023.

Administrația Vasilescu a înscris pentru a treia oară evenimentul la competiția organizată de European Best Destinations (EBS), Craiova fiind clasată, în urma voturilor exprimate pe site-ul menționat, pe locul 2 în topul celor mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa. Tot aici, bradul din centrul orașului a fost nominalizat ca ”cel mai frumos din Europa”. Craiova este prezentă în EBS din 2021, când a obținut locul 6, iar anul trecut s-a clasat pe locul 3. Dar Bănia a obținut și un loc întâi, anul acesta, la categoria ”Cel mai frumos Târg de Paște”.

Pentru amenajarea lui, administrația Olguța Vasilescu a cheltuit circa 30.000 de euro doar pe câteva figurine de plastic, între care și cea reprezentând-o pe Alice în Țara Minunilor, care, ulterior, a fost vopsită și transformată în Crăiasa Zăpezilor, fiind amplasată în zona Târgului de Crăciun.

ALEGEREA EDITORULUI