Lider de sindicat condamnat să-i achite daune morale unui director de poștă care s-a simțit jignit la un miting de protest

508
Sursa foto: bzi.ro

Un lider de sindicat a fost condamnat să plătească daune morale unui director care s-a simțit jignit de cuvintele spuse în portavoce la un miting de protest.

Decizia ete una fără precedent a unei instanțe judecătorești. Șefa Sindicatului poștașilor din Iași, Elena Bârlescu, a fost condamnată, luna trecută, de Judecătoria Iași, să-i achite daune morale de 2.000 de lei directorului Sucursalei, Radu Ionel Ursanu.

s-a simțit jignit de mai multe afirmații ale acesteia din timpul unui miting care a avut loc la București

În paralel consilier județean din partea PMP și, din acest an, șeful Corpului de Control al Poștei Române la nivel național, Ursanu a chemat-o la bară pe Bârlescu în iunie 2022, deoarece s-a simțit jignit de mai multe afirmații ale acesteia din timpul unui miting care a avut loc la București. La acest miting, poștașii și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care este administrată sucursala din Iași și activitatea instituției la nivel național.

„A adus acuzații și jigniri cu o portavoce”

În iunie 2022, Radu Ionel Ursanu, la acel moment directorul Sucursalei Iași a Companiei Naționale Poșta Română, a depus la Judecătorie o acțiune în care a cerut ca un complet de judecată să constate că „i-a fost adusă atingere onoarei și reputaţiei” prin afirmații ale șefei sindicaliștilor din instituție, Elena Bârlescu.

Între altele, Ursanu a cerut ca pârâta să îi achite daune morale de 20.000 de euro.

Continuarea în PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI