11 vagoane ale unui marfar cu porumb au deraiat la Leu. Trenurile de călători, blocate

583
Sursa foto: captură video Plus Oltenia

Magistrala feroviară 100 este închisă, ca urmare a deraierii unui tren de marfă. Evenimentul a avut loc azi-noapte, la ora 01:50, la intrarea în stația CF Leu, km feroviar 186+00.

Potrivit autorităților, mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr. 62322, ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat peste macaze.

Din cele 35 de vagoane, încărcate cu porumb, 11 au sărit de pe șine.

Polițiștii de la Transporturi Feroviare Craiova l-au testat cu alcooltestul pe mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, rezultatul fiind negativ.

Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Informații pentru călători

În ceea ce privește circulația trenurilor CFR Călători între stațiile Craiova – Caracal, ea este întreruptă temporar, a anunțat operatorul.

Astfel, o parte din trenurile cu tranzit pe ruta Caracal – Craiova (precum trenurile internaționale, trenurile ce au în compunere vagoane de dormit și cușetă) sunt direcționate pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova.

Pentru celelalte trenuri, fie este asigurată transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, între stațiile Craiova și Caracal și retur de către managerul infrastructurii feroviare –CFR SA, fie au suprimată temporar circulația, călătorii fiind preluați de celelalte trenuri aflate în circulație.

Pentru tranzitarea circulației pe rută ocolitoare, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotive diesel.

Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și vor să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

Informații despre circulația trenurilor:

  • la telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • în aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web  din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.
  • la personalul CFR din staţii.

ALEGEREA EDITORULUI