Instanța a stabilit primul termen în procesul intentat de Olguța Vasilescu împotriva lui Petru Becheru

1529
Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu/Foto Remus Badea

Procesul intentat de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, împotriva lui Petru Becheru, care a fost martor-denunțător în Dosarul ”Fațada”, începe în februarie. Tribunalul Dolj a stabilit primul termen pe 20.02.2024.

Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Municipiului Craiova, susține că din cauza lui Petru Becheru imaginea sa a fost grav prejudiciată. Asta pentru că Becheru ar fi dus împotriva ei ”o veritabilă campanie de denigrare”, cu scopul de a o ”înjosi” și de a o ”scoate din viața politică”, cu ”consecințe deosebit de grave în sfera demnității, onoarei, reputației și propriei imagini și ale familiei”.

Olguța Vasilescu, primarul în funcție al Craiovei, l-a dat în judecată pe Petru Becheru, fostul președinte al Asociației de Proprietari Bloc ”Romarta” din oraș. Becheru a fost martor denunțător în Dosarul ”Fațada”, în care, între altele, edilul a fost acuzat că le-ar fi cerut mai multor oameni de afaceri, care aveau contracte cu primăria, să facă sponsorizări către o asociaţie non-profit pentru reabilitarea faţadelor blocurilor din centrul Craiovei. Dosarul a fost clasat de procurori.

În cererea de chemare în judecată, înregistrată la Tribunalul Dolj pe 23.08.2023, Olguța Vasilescu solicită instanței ca Petru Becheru să fie obligat la plata unor daune morale de 300.000 de lei. Prejudiciul ar fi fost creata în urma unor postări jignitoare pe Facebook.

Vasilescu îi cere și 27.000 de euro cu titlu de daune materiale pentru cheltuielile pe care susține că le-a avut cu avocații.

Olguța Vasilescu mai vrea ca Becheru să fie obligat la plata sumei de 37.121 de lei, reprezentând salariile pe care nu le-a putut încasa în prima lună și jumătate a mandatului de primar, pe care nu și l-ar fi putut exercita ca urmare a contestațiilor la validarea ei în funcție dar și la jurământul depus.

Iată ce mai solicită Olguța Vasilescu:

Țap ispășitor și pentru înjumătățirea votanților Olguței 

Reclamanta îl acuză că, la alegerile din 2020, față de cele anterioare, numărul votanților i-ar fi scăzut la jumătate și din cauza lui.

Olguța îl acuză și de hărțuire fizică: ar fi lovit-o cu… umărul

”Acțiunile ilicite ale pârâtului” sunt structurate pe capitole, patru la număr. Întreaga plângere are 936 de pagini și include postări de pe rețelele de socializare, articole din presă și petiții adresate Primăriei Craiova ca dovezi împotriva lui Petru Becheru.

ALEGEREA EDITORULUI