VIDEO Bărbat prins în Craiova plimbând un colet cu canabis din Spania

795

Un bărbat a fost prins în Craiova, în flagrant delict, când transporta un colet în care se aflau aproape 3 kg de canabis. Potrivit IPJ Dolj, ”marfa” ar fi provenit din Spania.

Oamenii legii documentau încă de anul trecut activitatea infracțională a patru persoane, cercetate pentru trafic de risc în formă continuată, precum și efectuare fără drept de operaţiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, respectiv etnobotanice.

Din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anului 2023, aceștia ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv către consumatori din județul Dolj.

La data de 17 ianuarie 2024, unul dintre bărbați a fost prins în flagrant delict, în municipiul Craiova, în timp ce ar fi transportat, conform indicațiilor primite de la un alt bărbat, un colet care ar fi provenit din Spania și în care s-ar fi aflat peste 2 kilograme de canabis, destinate comercializării”, au anunțat, în cursul acestei zile, reprezentanții IPJ Dolj.

În continuarea cercetărilor, au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova, fiind descoperite şi ridicate fragmente vegetale uscate (canabis), țigări confecționate artizanal, un pistol cu aer comprimat, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Ieri, 18 ianuarie 2024, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 4 persoane. Ulterior, Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a trei persoane și măsura controlului judiciar față de cea de-a patra. Cu privire la măsura controlului judiciar, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au formulat contestație.

Potrivit IPJ Dolj, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS) din Poliţia Române.

Acțiunea a avut și sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

De reținut că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ALEGEREA EDITORULUI