Consiliul Județean Dolj: ”Am deblocat situația deconturilor elevilor pentru transportul școlar”

504
Ședință extraordnară CJ Dolj, 19 ian / Sursa foto: Facebook/Cosmin Vasile

Am deblocat situația deconturilor elevilor pentru transportul școlar, inclusiv pentru lunile rămase restante de la începutul anului școlar”, a anunțat, vineri, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Mai precis, în sfârșit, instituția a adoptat hotărârea de care era nevoie pentru stabilirea valorii unitare la nivel național pe kilometru care este folosită ca bază de calcul pentru sumele ce vor fi acordate fiecărui elev pentru transportul școlar.

Stiri Craiova a scris, săptămâna trecută, că elevii care fac naveta din localitatea de domiciliul la unități de învățământ din alte localități nu au mai primit abonamente gratuite. Problema ne-a fost semnalată de diriginta unei clase de la Colegiul ”Ștefan Odobleja”, care arăta că problema este la Consiliul Județean.

În fapt, era nevoie ca instituția să adopte o hotărâre pentru stabilirea valorii unitare lei/kilometru aferentă sumei forfetare pentru perioada rămasă din anul școlar 2023-2024, conform răspunsului dat redacției noastre de administrația județeană.

Pe 19 ianuarie, CJ Dolj s-a întrunit în ședință extraordinară și a votat hotărârea.

Din acest moment, în maxim 30 de zile, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, prin unitățile de învățământ, va achita fiecărui elev cheltuielile cu transportul de la începutul anului școlar și până în luna februarie, inclusiv. Apoi, cu trei zile înainte de începutul fiecărei luni calendaristice, elevii vor primi sumele necesare pentru asigurarea transportului, în cuantumul sumei calculate aferente distanței de acasă și până la unitatea de învățământ, conform legii. De asemenea, transportatorii care au emis abonamente gratuite pentru elevi își vor putea deconta cheltuielile de la ISJ Dolj. După data de 1 februarie, nu se vor mai deconta cheltuieli pentru transportul școlar direct operatorilor”, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, pe pagina de socializare.

Decontarea abonamentelor elevilor, în aer. Consiliul Județean nu a încheiat încă contracte cu operatorii de transport

ALEGEREA EDITORULUI