”Zeus”, fiul lui ”Nelson” Bambaloi, condamnat în America pentru clonarea a peste 4.000 de carduri. Deputatul Giugea a interpelat MAE

1055
Alexandru Bambaloi ”Zeus”, sursa foto: Adevărul via www.buttecounty.net

Fiul unui fost consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Dolj, Ilie Bambaloi, cunoscut ca Nelson Bambaloi, a fost condamnat de autoritățile americane la 10 ani de închisoare cu executare și alți 10 ani sub supraveghere pentru clonare de carduri. Este vorba despre Alexandru Bambaloi, zis ”Zeus” (foto cover), în vârstă de 30 de ani.

Vestea că fiul său va sta mulți ani în închisoare l-a făcut pe Nelson Bambaloi să apeleze la deputatul de Dolj Nicolae Giugea, al cărui consilier a fost pe când acesta era prefect de Dolj din partea PD(L), pentru a-l ajuta să obțină informații despre starea fiului său de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

”Nelson” Ilie Bambaloi / Sursa foto: Facebook

Conform Adevărul, Nicolae Giugea a transmis conducerii Ministerului Afacerilor Externe petiția lui Bambaloi. ”Într-o interpelare transmisă ministrului Luminița Odobescu, deputatul Giugea arată că la biroul său parlamentar ajung zeci de petiții și sesizări, iar una dintre ele este „din partea domnului Ilie Bambaloi (tată), care solicită informații despre fiul său, domnul Alexandru Bambaloi, ultimele informații pe care le deține fiind că acesta se află în arest în Statele Unite ale Americii. (…) „Așadar, având în vedere canalele de comunicare de care dispune Ministerul Afacerilor Externe, petentul solicită informații despre situația fiului său (în stare de libertate sau arest) și asupra stării de sănătate a acestuia”, se arată în interpelarea deputatului Nicolae Giugea, redată de adevărul.ro.

Conform presei din România, care citează media din SUA, ancheta în cazul lui ”Zeus” Alexandru Bambaloi a fost deschisă în iulie 2022. El a fost cercetat alături de un alt român, Robert Miclescu, de 23 de ani. Anterior, poliția din orașul Chico (California) a fost sesizată că la unul dintre aparatele de plată ale magazinului Walmart a fost descoperit un dispozitiv de clonare a cardurilor.

Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, „dispozitivul a fost proiectat să arate identic cu unul real”, iar prin această metodă, erau furate datele cardurilor și codurile PIN.

„Detectivii au putut să-i identifice pe cei doi bărbați ca fiind Robert Miclescu, 23 de ani, și Alexandru Bambaloi, 30 de ani, ambii cetățeni români care locuiesc în Vallejo”, au anunțat autoritățile americane. După arestare, Miclescu a pledat vinovat și a primit cinci ani de închisoare și 11 ani de supraveghere. Sentința în cazul lui Bambaloi a fost dată luna aceasta.

În urma procesului, Bambaloi și Miclescu au fost găsiți vinovați pentru clonarea a peste 4.000 de carduri.

Însă, Bambaloi nu a recunoscut acuzațiile, susținându-și nevinovăția. Apărarea lui Bambaloi a fost că nu era în Chico la data ampalsării dispozitivelor de clonare a cardurilor. Însă, anchetatorii americani au prezentat, conform mass-media americană, dovezi care l-au legat pe Bambaloi de fapte.

Potrivit autorităților americane, la percheziția din casa lui Bambaloi, a fost găsită suma de 13.000 de dolari ascunsă într-o magazie, dar și două carduri clonate. În plus, ancheatorii l-au putut lega pe Bambaloi de o mașină folosită în timpul operațiunilor de „skimming”.

Ilie Bambaloi susține, însă, că ar fi fost vorba despre o greșeală, fiindcă fiul lui, ”Zeus”, ar trăi din cerșetorie, nu din ”tras de pe carduri”, după cum a declarat acesta pentru Mediafax, care a publicat, astăzi, un material amplu despre acest subiect. Acesta mai spune că a făcut propria anchetă în cazul fiului său și că va ataca cu recurs decizia instanței care a decis condamnarea lui ”Zeus”

Șef al clanului Bambaloi, ”Nelson” Ilie Bambaloi a devenit cunoscut în Craiova datorită implicării sale în politica locală. El a fost susținut să acceadă în funcții, precum cea pe care a deținut-o la Prefectura Dolj, de Gelu Vișan, pe vremea când era secretarul general al organizației județene Dolj a PD-L. A fost consilierul pe probleme de romi al prefectului Nicolae Giugea.

Nelson a avut și afaceri populare în oraș, precum Ștrandul ”Zeus”, care era amplasat în zona Bălții Craiovița. Dar nu pentru condițiile excelente pe care le oferea. Din contră, pentru că funcționa ilegal și era departe de a fi considerat măcar acceptabil pentru scăldat. Despre asta și alte legături interesante cu Traian Băsescu, fost președinte al României, dar și cu Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a scris Jurnalul în 2008.

ALEGEREA EDITORULUI