UPDATE / Peste 100 de taximetriști din Craiova protestează pe străzile din oraș

664
Sursa foto (arhivă): Doru Biță/Facebook

Taximetriștii din Craiova au primit autorizație pentru protesta în oraș.

Peste 150 de mașini s-au pus în mișcare, astăzi, dar nu pentru clienți, ci pentru că cei care le conduc vor să-și arate nemulțumirile față de taxele pe care le plătesc, prea mari pentru a mai putea fi suportate, după cum mărturisesc taximetriștii.

Aceștia spun că veniturile le-au scăzut considerabil din cauza transportului alternativ (Uber, Bolt etc.), iar polițele RCA și prețul carburantului sunt exorbitante.

După ce vor circula pe marile bulevarde din oraș, manifestanții vor merge în fața Prefecturii Dolj. Protestul este autorizat până la ora 14.00.

Măsurile de ordine sunt sporite în oraș!

UPDATE:

”La protestul autorizat astăzi au participat 150 de taximetriști și a fost unul pașnic”, a comunicat Prefectura Dolj.

Reprezentanții taximetriștilor s-au întâlnit cu prefectul Dan Diaconu, căruia i-au expus nemulțumirile, dar și soluțiile pe care le au.

Revendicările lor au adus în centrul discuțiilor reglementări clare în domeniul transportului, mai precis reglementarea transportului alternativ, care ar avea un impact negativ foarte mare asupra activității pe care taximetriștii o desfășoară”, au transmis reprezentanții Prefecturii Dolj.

Potrivit acestora, prefectul va transmite către autoritățile centrale revendicările protestatarilor ”astfel încât să se creeze o imagine cât mai clară privind scopul acestui manifest al taximetriștilor și pentru luarea celor mai bune și corecte decizii la nivel central”.

ALEGEREA EDITORULUI