Cine trage clopotele pentru Primăria Craiova: Săseanu, Vasile, Poteraș, Diaconu, Dămureanu

2374
Olguța Vasilescu, Marian Vasile, Ramona Săseanu
Reclame

Ca mâine vin alegerile și craiovenii sunt chemați la urne să-și desemneze primarul pentru următorii patru ani. Olguța Vasilescu, primarul în funcție, anunțată deja de partidul condus de Claudiu Manda, președinte și soț, drept candidată pentru un nou mandat, e considerată favorită (chiar imbatabilă) la fotoliul cu care s-a obișnuit deja.

Foto: Remus Badea

Imbatabilă sau nu, doar rezultatul scrutinului ne-o va arăta. Până atunci, însă, e musai ca în calea-i să apară contracandidați. De-s mulți, chiar domnia sa ar putea fi avantajată, prin fărâmițarea și devalorizarea voturilor celor care nu o (mai) vor la primărie. Ar fi nevoie, așadar, de un contracandidat puternic, catalizator al speranței alegătorilor care vor schimbarea sau al celor care au renunțat să mai iasă la vot.

Dar cine și cum trage clopotele schimbării la Craiova acum? Știri Craiova a luat pulsul electoral, consultând surse din anturajul politic, dar și zvonurile cele de toate zilele.

Surse: Fane Stoica îl vrea plecat pe Marian Vasile

Mișcările de contractare și dilatare politică arată că liberalului Marian Vasile, consilier local, i s-ar face vânt din PNL. Una la mână că a apostrofat-o asiduu pe Olguța Vasilescu în ședințele de Consiliu Local, ceea ce ”nu s-ar face” în acest partid îngherat de PSD. Doi la mână, circulă zvonul că Vasile ar fi curtat de USR, dar și de AUR pentru candidatura la primărie. Și, păstrând liniaritatea ultimelor alegeri locale, oricum PNL Dolj n-are ambiții să conducă administrația locală, ci doar ceva pe ici, pe colo. Iar Marian Vasile își dorește funcția de primar al Craiovei.

Marian Vasile / Sursa foto: Facebook

Ramona Săseanu, candidat independent?

Asta dacă nu cumva jurnalista Ramona Săseanu, despre care sursele noastre spun că ar avea în intenție să intre în cursă, ar fi susținută ”de un partid mare”, ca independent, pentru a-și juca șansa. Ar putea fi chiar PNL? Din ce-am scris mai sus, nu prea. Ar putea fi USR? AUR? Pe cât de imposibil pare, pe atât este de posibil. Așa că, în viitorul apropiat, am putea să o întâlnim pe Săseanu prin oraș, printre oameni. Pe rețelele de socializare și diverse sondaje de opinie pare să aibă susținători. Am mai spus-o și o repetăm, o luptă între cele două e posibilă și chiar de urmărit.

Ramona Săseanu / Sursa foto: Facebook

Cosmin Poteraș a anunțat oficial că vrea la Primărie

Senatorul Cosmin Poteraș a anunțat deja că este candidatul REPER la alegerile pentru Primăria Craiova. Totodată, acesta a precizat că a lansat invitații la discuții celorlalte partide de dreapta pentru a închega o alianță și susține desemnarea unui candidat comun. Însă, a spus Poteraș, acesta ar trebui stabilit în cele din urmă numai în urma consultării cu cetățenii municipiului.

Sursa foto: Facebook/Cosmin Poteraș

Diaconu, aruncat pe piață

Despre Răzvan Diaconu (pentru cei care n-au auzit de el, este unul dintre cei doi viceprimari ai Craiovei) apreciem că, în secret, visează să defileze pe estradă, ca să-i vadă craiovenii fotogenia și țoalele. Îl sfătuim să dea bice unui sondaj de opinie, cu unica întrebare care îl interesează: ”Eu sunt urât sau frumos?”. (Noi i-am răspunde cu o alta). Întrebarea nu e născocită de noi, a adresat-o personal și direct redactorului Stiri Craiova, la finalul evenimentului organizat pentru inaugurarea Parcului Pedagogic, în timp ce era flancat de doi tinerei corpolenți, pe post de badiguarzi. Iată, astfel, care este dilema mai marelui din Primărie.

Răzvan Diaconu (cămașă albă) alături de prefectul Dan Diaconu și primarul Olguța Vasilescu, la inaugurarea Pieței 1 Mai

Ca să-și hrănească narcisismul îi ”hrănește” pe ce-i care l-au mirosit că-i un biet șoricel care se crede dinozaur. A fost văzut în anturajul șefului AUR, George Simion, și-a apărut pe piață zvonul că ar fi candidatul său la Primăria Craiova. Răzvănel e un ghem de ață cu care motanul Simion se delectează. Până-l înfulecă ca pe-un șoricel. El sau Olguța Vasilescu.

Răzvan Diaconu, în centrul imaginii, în exercitarea mandatului de consilier local / Sursa foto: Gazeta de Dolj

Să nu uităm de Ringo Dămureanu, ”ancora” AUR de la Dolj. Dacă politica n-ar fi o… cursă am delibera de pe-acum că el va candida la primărie.

Ringo Dămureanu, deputat AUR de Dolj

În cele din urmă, să privim în urmă la soarta multor nefericiți care au tras la jugul partidului și s-au ales cu… Diaconi.

ALEGEREA EDITORULUI