Cum am obținut amendarea unui șofer agresiv în trafic

651
Sursa foto: PRESShub
Reclame

Cum am obținut amendarea unui șofer agresiv în trafic, din cauza căruia am fost implicat într-o tamponare minoră.

Am decis să fac publică această întâmplare personală din trei motive:

  • pentru a arăta că, atunci când ai toate dovezile de partea ta, Poliția trebuie și poate să ia măsuri. Eu am cameră de bord, iar asta a făcut diferența.
  • pentru a le demonstra celor care mi-au spus că plângerea mea va fi ignorată că schimbările de mentalitate se fac doar dacă fiecare dintre noi acționează atunci când constată o ilegalitate.
  • ca un avertisment pentru prea numeroșii șoferi agresivi din trafic: pe tot mai multe autovehicule sunt montate camere video de bord, așa încât nu te baza că nu te-a văzut nimeni. Sunt deja foarte multe exemple pe internet cu incidente filmate din cele mai neașteptate unghiuri.

Cum am obținut amendarea unui șofer agresiv în trafic. Cum a început

Incidentul în care am fost implicat s-a întâmplat pe 27 decembrie, în Iași. La urcarea pe un pod din cartierul Alexandru cel Bun, banda I se închide după 100 de metri și din trei benzi rămân două.

Eu mă aflam pe banda întâi, așteptând, la semaforul pe roșu. Când s-a făcut verde, am plecat lent. În general, nu prea văd motive pentru care să mă grăbesc în oraș, nu câștig prea mult timp la final. Mai ales că nici traficul nu era aglomerat.

L-am văzut pe individul din spatele meu că este agitat și grăbit, nervos pe lentoarea mea. Apoi, când să trec pe banda a doua, îl văd cum accelerează și vrea să mă depășească pe dreapta, pe banda întâi. Dar nu a mai avut loc să se strecoare, așa că a trebuit să opresc, pentru a nu ne ciocni.

Evident, tot el agresiv, înjurându-mă. Din agitație, a treia mașină m-a tamponat din spate, moment în care individul a fugit, continuând să mă înjure.

După cum am spus, am cameră video montată pe mașină, prin urmare, incidentul a fost filmat.

Prin urmare, am decis să îl reclam.

Am avut și aici două motivații: pe de o parte, consider că este și datoria noastră să acționăm pentru a elimina astfel de comportamente în trafic.

Atunci când șoferii români vor reînvăța să se teamă de lege, atunci când vor înțelege că se pot trezi oricând cu o reclamație, care să se termine cu o amendă sau cu un dosar penal, poate că se vor mai domoli.

La urma urmei, polițiștii nu pot fi peste tot, chiar și dacă și-ar propune asta. De aceea cred că, dacă tot spunem că „vrem o țară ca afară”, trebuie să contribuim fiecare dintre noi la însănătoșirea societății. Mai ales că, în prezent, fiecare dintre noi are o cameră video în buzunar.

A doua motivație a fost, într-adevăr, să văd dacă chiar „se va face ceva”. V-am spus că mulți români, din jurul meu și de pe Facebook, mi-au spus că acel șofer nu va păți nimic. Parțial, și eu am crezut la fel, că voi fi ignorat.

Amenda, între 9 și 20 de puncte, adică 3.300 de lei

Dar iată că nu s-a întâmplat așa. Poliția din Iași a acționat ireproșabil. Am depus plângerea pe 27 decembrie, iar pe 18 ianuarie, așadar în mai puțin de o lună, deja mi s-a comunicat că șoferul agresiv a fost identificat și amendat.

Continuarea, în PRESShub

ALEGEREA EDITORULUI