Emilia Neagu, candidata USR pentru Primăria Craiova

4728
Emilia Neagu / Sursa foto: Facebook

Emilia Neagu, antreprenor și activist civic, după cum se descrie, este în cursa pentru selecția candidatului la alegerile pentru Primăria Craiova din partea USR.

Surse din cadrul partidului susțin că este aproape 100% sigur că ea va fi candidatul la alegerile pentru fotoliul de primar al Craiovei, însă decizia finală încă nu a fost luată.

Da, particip la selecția internă. Am primit multe semnale pozitive de la colegi din USR, ceea ce mă bucură, dar nu pot să spun că am fost eu aleasă până nu se va încheia selecția”, a declarat Emilia Neagu pentru Știri Craiova.

Cine este Emilia Neagu

Emilia Neagu s-a născut pe 24 martie 1976 în Caracal, județul Olt. A terminat Liceul din orașul natal în 1994. În 1996 s-a mutat la Craiova, unde a urmat, între 1996 și 1998, Colegiul de Birotică. În 2006, a absolvit Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Craiova.

În 1999 a intrat în domeniul imobiliarelor, unde a activat ca persoană fizică autorizată. În 2003 și-a întemeiat propria firmă în domeniu.

În rândul societății civile s-a făcut remarcată mai ales în ultimul an. Ea a semnalat multe derapaje ale administrație publice locale din Craiova, cum ar fi lipsa de transparență în cheltuirea banilor publici, birocrația excesivă, precum și refuzul factorilor de decizie ai orașului de a comunica cu cetățenii pentru aflarea adevăratelor nevoi ale acestora. Participă activ la ședințele de plen ale Consiliului Local Craiova, atunci când este primită, și la acțiunile care au legătură cu administrația.

Fervoarea criticilor i-a adus și un proces de defăimare. Directorul Aeroportului din Craiova a dat-o în judecată pentru calomnie, din cauza unei postări pe Facebook.

Spune că a ales USR, al cărei membru a devenit luna aceasta, întrucât valorile partidului corespund cu valorile sale: îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor categoriilor de cetăţeni, corectitudinea, competenţa, lupta împotriva corupţiei.

Emilia și-a depus formal adeziunea odată cu anunțul public al USR Craiova privind demararea procedurii de desemnare a candidatului și a consilierilor locali pentru Primăria Craiova.

Informal, am colaborat deja începând din vara anului trecut, când împreună am strâns semnături pentru o petiție adresată Consiliului Local Craiova, în vederea susținerii aprobării Proiectului de Hotărâre privind înființarea unei noi linii de transport în comun, care să deservească locuitorii din cartierele Bariera Vâlcii și Gărlești-Bordei.

Emilia a interacționat și cu consilierii locali ai USR, participând în calitate de cetățean la ședințele consiliului local al Primăriei Craiova. Toate aceste interacțiuni ne-au confirmat că suntem compatibili, iar ea a decis să intre în USR”, a declarat pentru Știri Craiova, președintele USR Craiova, Ion Belu.

Întrebat ce candidați mai sunt în cursa internă, acesta a spus că ”vom afla în curând”: ”Suntem în momentul în care doritorii își depun candidaturile”.

Odată ce candidatura ei va deveni oficială, Olguța Vasilescu va avea, pentru prima dată de la debutul său în administrația locală, în 2012, o rivală pentru râvnitul fotoliu de edil al Craiovei.

ALEGEREA EDITORULUI