”Drumul oaselor” a prins ”mușchi”. CJ Dolj l-a inaugurat la Moțăței: ”Avem echipă, avem valoare!”

603

Supranumit ”drumul oaselor” din cauza degradării accentuate care se resimțea acut în rândul autovehiculelor și călătorilor, drumul județean (DJ) 561A Giurgița-limita cu județul Mehedinți, a fost inaugurat, astăzi, de administrația doljeană.

E cel mai lung drum din județ, iar reabilitarea a costat 45 de milioane de euro, fonduri comunitare. Așa că acum are iz european, iar oasele nu se mai zgâlțâie.

Conducerea CJ Dolj spune că a fost foarte atentă la detaliile care privesc siguranța în trafic, atât a șoferilor cât și a doljenilor care locuiesc de-a lungul drumului.

Vedem cu toții amploarea investiției, care a fost uriașă, de la terasamente, la structură, la podețe, accese la locuințe. Acum am mers pe multe elemente de siguranță în trafic, în toate localitățile vedem că trecerile de pietoni, podurile, podețele sunt bine semnalizate”, le-a spus președintele Cosmin Vasile celor strânși în fața Primăriei Moțăței, unde a avut loc inaugurarea.

Drumul trece prin Giurgița-Urzicuța-Afumați-Băilești-Moțăței-Plenița și ajunge până la limita cu Mehedinți.

Este cel mai lung drum județean din Dolj, pe care l-am finanțat pe un program european, Strategia Dunării. Pe acest drum am prins două tronsoane. Am fost singurii din țară care am câștigat 2 proiecte. A durat 3 ani și câteva luni toată investiție, dar acum putem spune că avem o arteră de circulație la standarde europene, a mai spus spus Cosmin Vasile.

Șeful CJ Dolj a fost flancat la evenimentul de inaugurare de secunzii Mihai Neațu și Antonie Solomon, de administratorul județului Cosmin Durle, de deputata Alina Tănăsescu și primarii comunelor beneficiare ale investiției.

Dacă n-ar fi fost alaiul obișnuit al inaugurărilor, i-am fi putut bănui de vreo precampanie electorală.

Am ales Moțăței (pentru inaugurare n.r.) fiindcă este la mijlocul acestui drum”, a ținut să explice alegerea locului Cosmin Vasile. Dar singurul dintre primari care a ținut să spună câteva cuvinte a fost cel din Urzicuța. Cu vădit entuziasm, a apreciat la scenă deschisă efortul Consiliului Județean Dolj și, în cele din urmă, a concluzionat: ”Se pare că avem o echipă tânără, pentru că noi suntem o echipă, nu o organizație în zonă (…) și, ca să închei, avem echipă, avem valoare!”.

Cum spuneam, niciun pic de campanie electorală, doar mușchii se-ntăresc pe oase.

ALEGEREA EDITORULUI